Gemeente Millingen


Ruig gras wordt bloemenzee

Zo ziet een Frans kastanjehek er uit.

De gemeente wil extensieve begrazing toe gaan passen in een groenstrook aan de Crumpsestraat.

Het beheer van de groenstrook tussen de Crumpsestraat en de Zeelandsestraat ten westen van de wijk Nielingen bestaat al jarenlang uit één keer per jaar maaien. Hierdoor is een verruigde strook ontstaan waar zich naast ruig gras, vooral brandnetels en akkerdistels ontwikkeld hebben. De gemeente wil hier extensieve begrazing toe gaan passen met twee of drie kleine pony's die speciaal geschikt zijn voor dit type terrein.

Het beeld van het terrein zal hierdoor veel mooier worden. Waar voorheen hoog gras domineerde zal nu korte vegetatie worden afgewisseld met iets langere vegetatie. Verreweg het grootste deel van de grassen zal verdwijnen doordat de pony's selectief grazen en de meeste bloeiende planten zullen laten staan.

Geen verandering in gebruik
De bestemming van de strook verandert niet. Er zal een fraai raster van kastanjehout om het terrein geplaatst worden zodat de pony's niet kunnen worden gevoerd. De inrichting voor de pony's betreft een gedeelte van de grasstrook, de honden uitlaat gelegenheid en speelgelegenheid blijven ongemoeid.

Informatiebijeenkomst
Op 26 september a.s., vanaf 19.30 uur, vindt er een informatiebijeenkomst plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Millingen aan de Rijn over het besluit van de wijziging van het beheer van de groenstrook. Tijdens deze bijeenkomst zal het besluit nader worden toegelicht en zal er een presentatie gegeven worden over extensieve begrazing.

Wij nodigen u van harte uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn!