Ingezonden persbericht


Persbericht
De Dansoverval 2011- Adem, dans, leef!!!

Op maandag 26 september 2010 vindt de generale repetitie van De Dansoverval plaats in 013 Popcentrum. Tussen 19.00 en 21.00 uur stoomt choreograaf Caggie Gulum Brabantse dansers klaar voor een laatste serie dansovervallen tijdens Oktober Dansmaand.

Met De Dansoverval, die eind mei dit jaar in première ging, wil Tilburg Dansstad publiek verrassen. De Dansoverval zoekt nieuwe wegen voor dans en brengt zo dans dichter bij het publiek.

Caggie Gulum is dit jaar de choreograaf van De Dansoverval, vele zullen hem kennen door zijn deelname aan 'So You Think You Can Dance 2010'. Hier werd hij geroemd om zijn kwaliteiten als choreograaf.

Zowel amateur- als professionele dansers in de dop doen mee aan De Dansoverval. Verschillende dansscholen, als ook professionele dansopleidingen hebben zich al met De Dansoverval verbonden. Nog altijd is De Dansoverval op zoek naar dansers die deel willen nemen.

Tilburg Dansstad nodigt geïnteresseerde dansers uit om op 26 september 18.30 uur in 013 Popcentrum aan Veemarktstraat 44 in Tilburg. Om 19.00 uur leren zij van Caggie Gulum de choreografie van De Dansoverval.

Achtergrondinformatie
In oktober is het weer zover, heel Tilburg staat op stelten tijdens Oktober Dansmaand. In alle theaters en op straat staat alles deze maand in het teken van dans. Van modern tot klassiek, van guerrilla tot dansoverval en van professional tot amateur. Het programma is zo ingedeeld dat iedereen iets vindt dat bij hem of haar past. Tilburg heeft alle schakels van de 'dansketen' in huis voor een bijzonder cultureel klimaat. Vanuit de dans onderzoekt Tilburg Dansstad (Danshuis Station Zuid, De NWE Vorst, Factorium, Fontys Dansacademie, Kunstbalie, Theaters Tilburg) nieuwe vormen en gaat nieuwe partnerships aan. Oktober Dansmaand is de grootste van de kernactiviteiten.

www.tilburgdansstad.nl/dansoverval en www.tilburgdansstad.nl

---