Provincie Utrecht

Vervanging voetgangsbruggen over Kamerikse Wetering in Kamerik

In de periode van 26 september 2011 tot en met 7 oktober 2011 vervangt de provincie Utrecht twee houten voetgangersbruggen gelegen over de Kamerikse Wetering, langs de provinciale weg N405 in Kamerik.

Aanleiding

De betreffende bruggen moeten vervangen worden omdat ze in slechte staat zijn. Er is gekozen voor kunststof bruggen; deze zijn duurzamer en milieuvriendelijker.

Planning uitvoering en verkeersmaatregelen

De werkzaamheden starten op maandag 26 september 2011 en duren tot en met vrijdag 7 oktober 2011. Er wordt gewerkt op werkdagen van 7.00 uur tot circa 17.00 uur.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de N405 tussen hm 1,2 en hm 1,6 voor de helft af te sluiten. Het verkeer zal met behulp van tijdelijke verkeerslichten om en om langs het werk worden geleid. Dit kan voor enige vertraging zorgen voor het doorgaande verkeer. Na iedere werkdag wordt de afzetting verwijderd en wordt de weg in zijn geheel vrijgegeven. Het verkeer kan hierdoor in de avonduren en in het weekend gewoon doorgang vinden.

Fietsers op het fietspad ten westen van de Kamerikse Wetering kunnen gedurende de werkzaamheden het werk passeren. Verkeersregelaars zijn aanwezig om hen veilig langs het werk te leiden. De aanliggende panden blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar.

Vragen?

Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl