Gemeente Rotterdam

meer fietsparkeerplekken in omgeving rotterdam centraal

22 september 2011 | Rotterdam Centraal | persbericht

In de Conradstraat achter het tijdelijk station worden vanaf 26 september 2011 nieuwe fietsparkeerplekken gefaseerd in gebruik genomen.

Er komt in de Conradstraat een onbewaakte stalling voor 457 fietsen en vijf scooters/brommers. Daarnaast plaatst Rotterdam Centraal extra fietsbeugels voor Weenapoint en Plaza. Deze locaties blijven minimaal 1 jaar in gebruik. Medio oktober kunnen alle nieuwe fietsplekken gebruikt worden. Er is dan plaats voor 187 extra fietsen.

Verkeerswethouder Baljeu reageert tevreden op de uitbreiding: "Het is het een enorme uitdaging om in een steeds veranderend bouwgebied als Rotterdam Centraal het aanbod aan fietsparkeerplekken op peil te houden. Ik ben blij dat het gelukt is om op korte termijn 187 extra plekken rond dit gebied te realiseren."

In totaal heeft Rotterdam Centraal plek voor 6146 fietsen: 4506 onbewaakt en 1640 bewaakt.
Aan de Noordzijde zijn 640 bewaakt fietsplaatsen en 1895 onbewaakte fietsplaatsen. Aan de Centrumzijde 1000 bewaakte fietsplaatsen en 2611 onbewaakte fietsplaatsen.

Het terrein aan de Conradstraat zal worden ingericht met fietsbeugels van het Weena. Hier verdwijnen 412 fietsplekken. Vanaf 26 september worden in twee fasen de fietsklemmen aan het Weena voor het Groot Handelsgebouw verplaatst. Dit is nodig vanwege de werkzaamheden aan de definitieve inrichting van het Weena.

Regels voor fietsparkeren
In het bouwgebied van Rotterdam Centraal gelden strenge regels voor het parkeren van fietsen. De regels zijn voor de veiligheid en te zorgen dat er een prettige loopruimte overblijft voor de reizigers. Fietsen mogen alleen gestald worden in fietsbeugels binnen de aangegeven witte belijning.

Fietsen die niet op een juiste manier zijn geplaatst, worden door Stadstoezicht verwijderd. De eigenaar van de verkeerd gepakeerde fiets kan tegen betaling van 20 euro zijn fiets afhalen bij Fietspunt, Schuttevaerweg 150.

Op de volgende locaties zijn stallingsmogelijkheden: Fietsenstalling Proveniersplein (bewaakt en onbewaakt) Spoorsingel
Conradstraat
Fietsenstalling Groot Handelsgebouw (bewaakt)
Fietsenstalling Delftseplein (onbewaakt)
Weena tussen de Weenatunnelbuizen
Weena - Plaza
Langs het Weena voor Weenapoint
Delftsestraat

Aanvullende informatie

Informatie
Kijk voor actuele informatie op www.rotterdam.nl/rotterdamcentraal of volg ons op Twitter: @rdamcentraal