Gemeente Heerenveen

6

donderdag 22 september 2011

Gemeentehuis
Postadres: Bezoekadres: Telefoon: Fax: E-mail: Internet:

Postbus 15000, 8440 GA Heerenveen Crackstraat 2, Heerenveen (0513) 61 76 17 (0513) 61 74 75 gemeente@heerenveen.nl www.heerenveen.nl

CRACKSTATE NIJS
raadsinfOrmatie
Openbare raadsvergadering
De gemeenteraad vergadert maandag 26 september 2011 om 20.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. aGenda 1. Opening 2. Vaststelling van de agenda 3. Mondeling vragenuur 4a. Verslag van de openbare raadsvergadering van 4 juli 2011 4b. Verslag van de openbare raadsvergadering van 7 juli 2011 4c. Verslag van de openbare raadsvergadering van 18 juli 2011 5. Lijst ingekomen stukken 6. Verzoeken om interpellatie ex artikel 42 en inlichtingen ex artikel 44 Reglement van Orde 7. Rottumerweg 17 te Heerenveen 8. Heideburen / Het Meer 2e fase 9. Smûk en Sunich, Duurzaam Wonen in Heerenveen 10. Actualisering evenementenbeleid 11. Begroting GR SW Fryslân 2012 12. Benoeming de heer J. Seldentuis (D66, vervanging C.P. van Espelo) in de commissie Algemene Zaken 13. Vacature Rekenkamercommissie 14. Sluiting De vergaderstukken liggen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis of via www.heerenveen.nl/bis/Gemeenteraad_Heerenveen/Vergaderingen.

OpeninGstijden afdelinG publiek: (burgerzaken, belastingen en vergunningen) Maandags, dinsdags en woensdags geopend van 08.00 tot 14.00 uur, en open op afspraak van 14.00 tot 17.00 uur. Donderdags geopend van 08.00 tot 20.00 uur (vanaf 17.00 uur alleen burgerzaken en belastingen). Vrijdags geopend van 08.00 tot 14.00 uur, en open op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur.

ZOrG, inkOmen en WelZijn last van lichthinder? Zet het Op de kaart Ondanks dat Fryslân in het bezit is van de donkerste plek van Nederland ­ het waddeneiland Schiermonnikoog - zijn er in de provincie nog een flink aantal lichtbronnen die voor overlast zorgen (o.a. reclameverlichting, verlichting bij sportvelden etc.). De Friese Milieu Federatie heeft daarom de lichthinderkaart gelanceerd. Alle inwoners van Fryslân kunnen daarop aangeven welke lichtbronnen als hinderlijk worden ervaren. Op www.friesemilieufederatie.nl is de lichthinderkaart te vinden. Op de kaart kan de locatie en het type lichtbron worden aangegeven. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt bekend gemaakt welke hinderlijke lichtbronnen het meest zijn genoemd door de Friezen. Vervolgens zoekt de Friese Milieu Federatie naar oplossingen voor deze overlast. nacht van de nacht De lichthinderinventarisatie vormt een onderdeel van de jaarlijks terugkerende Nacht van de Nacht. Op 29 oktober wordt dit evenement voor de zevende keer georganiseerd. Meer dan de helft van de Friese gemeenten en verschillende bedrijven en organisaties helpen mee om er net als voorgaande jaren een succes van te maken. Afgelopen jaar namen ruim 1000 Friezen deel aan de Nacht van de Nacht activiteiten. Door het organiseren van verschillende activiteiten in het donker kan iedereen tijdens de Nacht van de Nacht beleven hoe licht of donker het tegenwoordig in Fryslân is. Er wordt door de hele provincie gewandeld, gevaren en ook naar sterren gekeken. Gemeenten en bedrijven doven de lichten die hun gebouwen in het zonnetje zetten of besteden op een andere manier aandacht aan de Nacht van de Nacht. Op www.nachtvandenacht.nl staan alle deelnemers en activiteiten genoemd. Waarom nacht van de nacht? De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor de schoonheid en het behoud van de donkere nacht. Uit onderzoek blijkt dat het jaarlijks 3 tot 5% lichter wordt. Zowel voor mens als dier heeft dit schadelijke effecten. Daarnaast kan er ook veel energie worden bespaard als er slimmer wordt omgegaan met licht. Nadere info wordt graag verstrekt door projectleider Gerben Bergstra van de Friese Milieu Federatie, tel. (058) 28 90 303; email: g.bergstra@ friesemilieufederatie.nl

Servicepunt Zelfstandigen
Wilt u zelfstandig ondernemer worden of bent u als zelfstandige gevestigd en heeft u financiële ondersteuning nodig? Meldt u zich dan bij het Servicepunt Zelfstandigen. Wellicht kunnen wij u hierbij van dienst zijn door middel van (micro)financiering. Wat kunnen wij voor u betekenen? · U overweegt een bedrijf te starten en heeft hierbij hulp nodig. · U bent ondernemer en heeft financiële ondersteuning nodig. · U wilt uw bedrijf beëindigen. · U bent ouder dan 55 jaar en heeft te weinig inkomen uit uw bedrijf. · Wij hebben een zeer uitgebreid netwerk. · Wij bieden begeleiding bij het schrijven van een ondernemingsplan (WWB, WIJ). · Wij zorgen voor cursussen om ondernemersvaardigheden te ontwikkelen (WWB, WIJ). · Bij kortlopende WW-uitkeringen kunnen wij alvast iets betekenen. · Vóór, tijdens en na de start adviseren, ondersteunen en coachen wij op allerlei gebied. · Men kan een beroep doen op een bedrijfskrediet om te kunnen starten. Wanneer kunt u bij ons terecht? Iedere woensdag kunt u tijdens kantooruren vrijblijvend terecht bij ons Servicepunt Zelfstandigen in Werkstate. Ons adres is Trambaan 1, Heerenveen. Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar via 14058 (let op! dit 5-cijferige telefoonnummer is het verkorte telefoonnummer in Leeuwarden, en kan door iedereen gebruikt worden, ook met een mobiele telefoon).

GlOednieuW blusvOertuiG
De brandweer van Heerenveen oefent met een gloednieuw blusvoertuig. Eind dit jaar wordt het ingezet. Het is een MAN tankautospuit die een schuimmengsel over de omgeving legt. Dit mengsel geeft ten opzichte van water een koelend effect en de zuurstoftoevoer naar de brandhaard wordt afgesloten. Deze manier van blussen levert geen hete stoom op, zodat de brandweerlieden goed zicht op de brand houden en de temperatuur voor hen niet oploopt. Met deze blustechniek kan een brand van buiten beter bestreden worden en dat is dus heel effectief en veiliger.

Wat kunt u van ons verwachten? · Wij gaan in gesprek met iedereen die plannen heeft om voor zichzelf te beginnen. · Ons loket is laagdrempelig, we zijn elke woensdag present. · Iedereen kan langskomen voor een oriënterend, maar vrijblijvend gesprek.

infOrmatieavOnd plan de fjilden
In 2009 besloot de gemeenteraad om in Nieuwehorne woningen te gaan ontwikkelen op de locatie van de sportvelden van SV Udiros en de tennisbanen van de Horne. Er komt een nieuw sportcomplex aan de noordkant van de Schoterlandseweg in Nieuwehorne. Daarna kan met het bouwrijp maken van deze woningbouwlocatie gestart worden, zodat in 2013 de eerste woningen gebouwd kunnen worden. In het plan worden zowel particuliere kavels als projectmatig gebouwde koopwoningen gerealiseerd. Daarnaast is ook ruimte voor een project in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). In totaal kunnen er ongeveer 100 woningen komen. Wilt u meer weten? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 27 september in de Kiekenhof. Van 19.00 tot 20.15 uur is er een inloopmarkt. Aansluitend is er van 20.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst over het

Week van de OpvOedinG
10 t/m 14 oktober 2011
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Heerenveen is dé plek voor vragen over opvoeden en opgroeien. Tijdens de landelijke Week van de Opvoeding worden leuke en interessante activiteiten georganiseerd voor jong en oud(er). Denk hierbij aan een informatieve themabijeenkomst voor ouders van jonge kinderen, een opvoeddebat met ouders en jongeren vanaf 12 jaar, aandacht voor positief opvoeden en aanbod van diverse opvoedprofessionals. De agenda voor de Week van de Opvoeding staat volgende week in Crackstate Nijs. Iedereen kan bij het CJG terecht: zwangeren, kinderen, jongeren, ouders, professionals en andere opvoeders. Op de site www.cjgheerenveen.nl staan veel antwoorden, informatie en tips en kunnen vragen per mail gesteld worden. Ook zijn hier de tijden te vinden van het wekelijkse CJG inloopspreekuur. Via het telefoonnummer (0900) 254 12 54 kan direct contact worden gezocht met opvoedprofessionals. jongeren en cjG Het Jongerenpunt in Werkstate aan de Trambaan in Heerenveen was tot nu toe dé plek waar jongeren binnen konden lopen met vragen over inkomen, werk, scholing en alles wat daarmee te maken heeft. Vanaf 1 oktober a.s. kunnen jongeren hier ook terecht met alle andere vragen die hen bezighouden, bijvoorbeeld over seksualiteit, geld, relaties, middelengebruik etc. Op dezelfde datum gaat de locale website voor en door jongeren uit Heerenveen online, die verbonden is aan de landelijke jongerensite www. ondertussen.nl. Ook hierover volgende week meer. Nieuwsgierig? Kijk alvast op www.ondertussen.nl.

GevOnden en verlOren vOOrWerpen
Bent u wat kwijt of hebt u wat gevonden? De gemeente heeft het beheer van de gevonden en verloren voorwerpen van de politie overgenomen. Verloren en gevonden voorwerpen kunt u bij de gemeente melden. U kunt dit doen via www.heerenveen.nl of via (0513) 61 76 17. Er zijn enkele uitzonderingen: - gestolen voorwerpen moeten worden aangegeven bij de politie (www.politie.nl of via 0900-8844); - voor (huis)dieren kunt u terecht bij uw wijkteam (0513) 61 76 17 of dierenambulance De Tjonger 06 21 83 88 50 en 06 21 57 80 58. - sleutels worden niet meer geregistreerd. Gedurende 3 maanden blijven de gevonden sleutels hier liggen. Bent u sleutels kwijt dan kunt u komen kijken op het gemeentehuis of uw sleutel er tussen zit. GevOnden · Ring, goud, met klein ingelegd diamantje, gevonden: Heerenveen/NS-tunnel. · Armbandje, goud, gevonden: Heerenveen/achter Leenbakker. · Portefeuille, type horeca, zwart, gevonden: Heerenveen/Fok 78/achter Kerk. · Linkerschoen, Nike, zwart.

identiteitskaart vanaf 14 jaar vOOrtaan Gratis
De hoge raad heeft op 9 september besloten dat gemeenten geen geld meer mogen vragen voor een identiteitskaart voor iedereen vanaf 14 jaar. Deze uitspraak geldt alleen voor de basiskosten van een identiteitskaart. Extra kosten zoals bijvoorbeeld bij vermissing moeten nog wel betaald worden. Een spoedaanvraag is momenteel niet mogelijk. U kunt wel met spoed een paspoort aanvragen. Voor deze spoedaanvraag worden extra kosten in rekening gebracht. Zie voor meer informatie over de aanvraag van een paspoort onze digitale balie. Wie krijgen de leges van de betaalde nik terug? - Iedereen vanaf 14 jaar die vanaf 29 juli 2011 t/m 9 september 2011 een Nederlandse identiteitskaart heeft aangevraagd. - Iedereen vanaf 14 jaar die na 7 oktober 2010 een bezwaarschrift heeft ingediend tegen de betaalde leges. Hebt u de afgelopen 6 weken (vanaf 29 juli) een identiteitskaart bij ons aangevraagd of bezwaar gemaakt tegen de leges, dan krijgt u bericht van ons over teruggave van de betaalde leges. Voor identiteitskaarten voor kinderen onder de 14 jaar moet u nog wel kosten betalen (9,05). Er bestaat een mogelijkheid om hier bezwaar tegen te maken. Zie www.heerenveen.nl. let op! Bij het aanvragen van een ID-kaart moet u uw oude document(en) altijd meenemen. U kunt deze inleveren bij de gemeente, maar het is ook mogelijk deze te houden. De ID-kaart moeten dan wel onbruikbaar worden gemaakt. Is uw ID-kaart nog geldig bij de aanvraag van een nieuw document, dan hoeft u het oude document pas in te leveren als u het nieuwe afhaalt. U moet een goed gelijkende kleuren pasfoto, die recht van voren is genomen, inleveren. Grote toestroom heeft gevolgen Wij verwachten een grote toeloop op het aanvragen van identiteitskaarten. Daarmee is een tekort ontstaan van voorraad blanco kaarten. Het is daarom belangrijk te weten dat alleen aanvragen met een hoge prioriteit direct in behandeling worden genomen. Welke aanvragen hebben een hoge prioriteit? Als u momenteel geen geldig ID-kaart of paspoort in uw bezit hebt of als de geldigheid van uw ID-kaart of paspoort binnen twee maanden verloopt. De levertijd kan oplopen tot drie weken. Welke aanvragen worden later uitgevoerd? Alle andere aanvragen nemen wij gewoon in behandeling. De levering zal pas plaatsvinden na de tweede helft van oktober. Dan is het nieuwe model reisdocumenten beschikbaar.

verlOren · Mobiele telefoon, Blackberry Bolt, verloren: Heerenveen/omg. Mc Donalds. · Portemonnee met o.a. rijbewijs en id-kaart, verloren: tussen het pannenkoekschip en de Fok. · Jurk, gemêleerd zwart/wit, wolachtig en een kinderblouse, roodachtig, geruit, in C en A tas, verloren: tussen Heerenveen en Aldeboarn. · Portemonnee, inhoud: rijbewijs, id-kaart en bankpassen t.n.v. de Groot - van der Schaaf, verloren: Heerenveen/Pleinweg. · Brillendoos, zwart, hard materiaal, verloren: Heerenveen/restaurant de Stal. · Portemonnee, Berber, donkerblauw, diverse pasjes t.n.v. Nieuwenhuijse ­ Lindenbergh, verloren: Heerenveen/ station. · Wandelstok met lus, zwart, verloren: Heerenveen/festival. · Mobiele telefoon, Nokia C5, zwart, verloren: Heerenveen/Fok. · Busabonnement, Q-Buzz, t.n.v. Koopmans, verloren: Heerenveen/tussen station en OSG Sevenwolden. · Gouden oorring, geribbeld,verloren: Heerenveen. · Portemonnee, zwart, diverse pasjes t.n.v. Haasjes. · Kentekenplaat 60-NKX-7. · Fotocamera, Canon, zilverkleurig, in blauwe fototas, verloren: De Knipe. · Damesportemonnee, breed, leer, zwart, verloren: Heerenveen/centrum. · Fietstas met opdruk Leeuwarder Courant, blauw, verloren: Heerenveen/ omg. parkeergarage. Voor meer informatie over verloren en gevonden voorwerpen kunt u ook terecht op www.heerenveen.nl

snOeiWerkZaamheden
Krukmanslaan en Koningin Julianaweg te Oranjewoud
Volgende week wordt gestart met snoeiwerkzaamheden van bomen plaats aan de Krukmanslaan en aan de Koningin Julianaweg te Oranjewoud. Maandag 26 september wordt gestart met snoeien van bomen aan de Krukmanslaan. Voor de veiligheid is het van belang dat de weg op momenten van het snoeien wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De stremming geldt alleen tijdens de werkzaamheden tussen 7.00 uur en 16.00 uur. Aanwonenden van de Krukmanslaan kunnen, afhankelijk van de snoeilocatie, de woning blijven bereiken. Gemeentelijke medewerkers ter plaatse geven het verkeer aanwijzingen. De werkzaamheden aan de Krukmanslaan duren naar verwachting anderhalve week (naar verwachting tot 6 oktober). Vervolgens worden de snoeiwerkzaamheden uitgevoerd aan de Koningin Julianaweg (deel tussen Koningin Wilhelminaweg en Hotel Tjaarda). De Koningin Julianaweg zal over dit deel worden afgesloten voor doorgaand autoverkeer tijdens de werkzaamheden van 7.00 uur tot 16.00 uur. De duur van de werkzaamheden aan Koningin Julianaweg zal naar verwachting twee weken zijn (tot naar verwachting 21 oktober). Verkeer vanaf Heerenveen naar de plaats Oranjewoud blijft mogelijk. Verkeer vanaf Heerenveen naar hotel Tjaarda wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Prins Bernhardweg en de Krukmanslaan. Verkeer vanuit de richting Tjaarda naar Heerenveen en A32 zal worden verwezen via Tjaarda's laan / Tjeerd Roslaan / Schoterlandseweg / Annabuorren. Fietsverkeer blijft mogelijk op de genoemde wegvakken zij het met mogelijke hindernissen. Aanwijzingen van de gemeentelijke medewerkers dienen te worden opgevolgd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de onderstaande personen: dhr. D. Steneker (0513) 61 76 41 of dhr. T. van der Woude (0513) 61 76 35.

spreekuren b &W
Maandag 26 september 2011 hebben de wethouders Lykele Buwalda, Siebren Siebenga, Coby van der Laan en Age Hartsuiker van 9.00 tot 10.00 uur spreekuur. U kunt contact opnemen met het secretariaat van het college, voor het maken van een afspraak. Tel. (0513) 61 74 08/61 74 09. Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft geen vast spreekuur. Indien u hem persoonlijk of telefonisch wilt spreken, kunt u een afspraak maken op tel. (0513) 61 74 07.

elektrisch rijden in heerenveen
Binnenkort is het mogelijk je elektrische auto op te laden in Heerenveen. Deze week is gestart met de installatie van drie oplaadpunten: bij het Abe Lenstra stadion, de K.R. Poststraat en het Gashoudersplein. Naar verwachting kan binnen enkele weken getankt gaan worden. Hoe dat precies werkt leest u binnenkort in Crackstate Nijs.

gelegenheid van het Flaeijelfeest op 22, 23 en 24 september 2011 (14-09-2011); OranjeWOud 15. het kappen van een boom, Koningin Julianaweg tegenover nummer 57 (16-09-2011); OudeschOOt 16. het organiseren van een buurtbarbecue op 23 september van 18.00 tot uiterlijk 02.00 uur aan de Schoterlandseweg ter hoogte van nummer 29 A (15-09-2011). De burgemeester en wethouders van gemeente Heerenveen maken bekend dat zij de volgende vergunning en/of ontheffing van rechtswege hebben verleend: OranjeWOud 1. het veranderen van een woning en het plaatsen van een dakkapel, Prins Bernhardweg 5 (16-09-2011). bezwaarschrift Bent u door een genoemd besluit in uw belang getroffen, dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij: Gemeente Heerenveen, Postbus 15000, 8440 GA Heerenveen. Op uw brief en envelop graag "bezwaarschrift" vermelden. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd en ondertekend worden ingediend binnen zes weken na de dag waarop de vergunning aan de aanvrager is bekend gemaakt. Deze dag staat tussen haakjes aangegeven. Het is ook mogelijk om met gebruikmaking van uw DigiD een digitaal bezwaarschrift in te dienen. Dit kunt u doen via www.heerenveen.nl. * beroep Voor de met * gemarkeerde ontheffingen geldt dat deze met afdeling 3.4 Awb zijn voorbereid. Tegen deze besluiten is rechtstreeks beroep mogelijk bij de Rechtbank. Met ingang van de dag nà de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt (dat is de datum die tussen haakjes

bekendmakinG
aanvraGen
Burgemeester en wethouders van de Gemeente Heerenveen maken bekend dat de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning zijn ingediend:

bOntebOk · kappen van een boom; 2e Wijksreed tegenover nummer 9; (12-09-2011); · kappen van bomen; Eerste Compagnonsweg 3; (16-09-2011);

de knipe · kappen van een boom; Meyerweg 143 A; (12-09-2011); · kappen van bomen; Ds Veenweg 28 A; (19-09-2011);

heerenveen · plaatsen van een (brandwerende) keerwand; Industrieweg 4; (13-09-2011); · plaatsen van een afscheiding; Gedempte Molenwijk tussen nummers 4 B en 8 (13-09-2011); · aanbrengen van 2 reclame-uitingen; de Opslach 65; (13-09-2011); · plaatsen van een overkapping; Zwartsstraat 4; (14-09-2011); · kappen van een boom; Veluwelaan 106; (15-09-2011); · kappen van bomen; Serviceflat Oranjewoud (12-09-2011); · kappen van bomen; Rottumerweg nabij nummer 1 (12-09-2011); · kappen van bomen; Graafschaplaan tegenover de nummers 12 tot en met 18 en naast nummer 21 (12-09-2011); · kappen van een boom; Oostergo achter nummer 26 (12-09-2011);


· kappen van bomen; de Zanden ter hoogte van Leeuwetand 2 tot en met 12 (12-09-2011); · kappen van bomen; Fonteinkruid tussen Hoefblad en Vederkruid 2 tot en met 6 (12-09-2011); · kappen van bomen; Winde ter hoogte van Tormentil 29 tot en met 33, 47 48, 50, 56, 57 a, 59, 72 en 74 (12-09-2011); · kappen van bomen; de Kuinder nabij de nummers 21 en 23 (12-09-2011); · kappen van 2 bomen; Wadpad ter hoogte van Serviceflat Oranjewoud (12-09-2011); · kappen van bomen; het Palet (nabij Abe Lenstra boulevard 301) en nabij de kruising Stadionweg / Oranje Nassaulaan (12-09-2011); · kappen van bomen; it Hege Stik nabij nummer 11 (12-09-2011); · kappen van bomen; nabij de Dreef en `t Heidepaadsje (recreatiegebied de Heide) (13-09-2011); · kappen van bomen; Binnenweg nabij nummers 2 tot en met 7, nabij Woudsingel 13 en Parkweg ter hoogte van de nummers 1 tot en met 5 (oneven) (16-09-2011); · kappen van bomen; Burgemeester Falkenaweg 212; (16-09-2011); · veranderen van een kinderdagverblijf; Cyclamenstraat 1; (17-09-2011); · veranderen van een woning; Burgemeester Falkenaweg 72; (16-09-2011); hOOrnsterZWaaG · uitvoeren van sloopwerkzaamheden aan een transformatorstation (verwijderen van asbest); Miedwei 6 A; (09-09-2011); katlijk · uitvoeren van sloopwerkzaamheden aan een bijgebouw (verwijderen van asbest); W.A. Nijenhuisweg 34; (14-09-2011);


· kappen van een boom; Klepelslag naast W.A. Nijenhuisweg nummer 3 (15-09-2011); · kappen van een boom; Kerkelaan 11; (16-09-2011); mildam · kappen van een boom; Verzetslaan 25 (13-09-2011); · kappen van 3 bomen; Canadezenlaan tegenover nummer 1 (15-09-2011); nieuWehOrne · kappen van bomen; Buitenweg 55 A; (13-09-2011); · kappen van 4 bomen; Schoterlandseweg 76; (15-09-2011); nieuWeschOOt · kappen van bomen Rotstergaastweg naast nr. 40 C, ter hoogte van Essenhaag nr 2 t/m 7 en naast Heidemeer nr 64 (12-09-2011); OudehOrne · vergroten en veranderen van een woning; Schoterlandseweg 125; (16-09-2011); terband · kappen van 2 bomen; Pastorielaan tegenover nummer 12 (15-09-2011). Tegen de aanvraag om een vergunning kunnen nog geen bezwaarschriften of zienswijzen worden ingediend. Dat kan wel tegen de verleende (ontwerp-) vergunningen die te zijner tijd eveneens gepubliceerd zullen worden in deze rubriek. De agenda voor de behandeling van vergunningaanvragen/principeverzoeken bij de Lokale Welstandscommissie

Heerenveen wordt gepubliceerd op www.heerenveen.nl (wonen en leven/welstandscommissie).

verlenGinG beslistermijn
Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten de beslistermijn te verlengen met een termijn van 6 weken voor: heerenveen · het verplaatsen en restaureren van een windmolen, plaatsen van een toegangsbrug en aanleggen van een uitrit en een put op het perceel Woudsterweg tegenover 26A en 28; de aanvraag is binnengekomen op 26-07-2011.

4. het kappen van bomen, Zylroede 91 (15-09-2011); 5. het kappen van een boom, Rak achter nummer 40 (15-09-2011); 6. het kappen van bomen, Coehoorn van Scheltingaweg nabij afslag H Hebbesstraat (16-09-2011); 7. het organiseren van teambuilding activiteiten op 4 oktober 2011 in het gebied de Hepkemabosjes (13-09-2011); 8. het organiseren van een buurtbarbecue op 23 september 2011 op de Zuiderstraat ter hoogte van nummer 19 (14-09-2011); hOOrnsterZWaaG 9. het kappen van bomen, Schoterlandseweg 97; 10. het bouwen van een jongveestal/ berging, Tjongervallei 25 (16-09-2011); katlijk 11. het slopen van een woning en een bijgebouw, Breedsingel 1 (13-09-2011); nieuWehOrne 12. het plaatsen van een kunstwerk, hoek Schoterlandseweg / Pastorielaan (westzijde) (16-09-2011); 13. het organiseren van de Flaeijelfeesten op 22, 23, 24 en 25 september 2011, op percelen rondom Buitenweg 16, met een geluidsontheffing voor 22 september 2011 van 16.30 tot uiterlijk 02.00 uur, voor 23 september 2011 van 14.00 tot uiterlijk 02.00 uur, op 24 september 2011 van 9.30 tot uiterlijk 02.00 uur en op 25 september 2011 van 9.30 tot uiterlijk 12.00 uur (14-09-2011); 14. het verstrekken van zwakalcoholhoudende drank bij

achter de vergunning staat) kunnen belanghebbenden daartegen gedurende zes weken beroep instellen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen omtrent het ontwerp-besluit naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift moet op grond van artikel 6:5 jo 7:1 van de Awb ondertekend zijn en moet ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Bij het beroepschrift dient zo mogelijk een afschrift van dit besluit te worden overlegd. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voornoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. verzoek om voorlopige voorziening Is er tevens sprake van een spoedeisend belang, dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Leeuwarden tegelijkertijd vragen een voorlopige voorziening te treffen, bijvoorbeeld de vergunning te schorsen of een bepaalde maatregel te nemen. U kunt uw verzoek richten aan: Voorzieningenrechter Rechtbank Leeuwarden, Sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Voor het digitaal indienen verwijzen wij u naar bovenstaande tekst onder de titel `beroep'. informatie Voor meer informatie over deze procedures kunt u zich wenden tot de Unit Bestuurlijke & Juridische Zaken van de gemeente, telefoon (0513) 61 74 16 of 61 74 17. Voor inhoudelijke informatie over het betreffende besluit kunt u terecht bij de afdeling die het besluit heeft voorbereid.

verGunninGen
De burgemeester en wethouders van gemeente Heerenveen maken bekend dat zij de volgende vergunningen en ontheffingen hebben verleend: heerenveen 1. het plaatsen van een dakkapel, Praam 24 (14-09-2011); 2. het kappen van een boom, Jol 6 (15-09-2011); 3. het kappen van 2 bomen, Tolhuisweg 57 (15-09-2011);