Gemeente Lelystad

Tijdelijke oplossing voor storing oplaadpunten OV-chipkaart

Maandag 26 september 2011

Door de slechte mobiele telefonie-ontvangst in Lelystad van de provider van de OV-chipkaartapparatuur functioneren de verschillende oplaadpunten in Lelystad niet goed. Om de mensen van 65 jaar en ouder toch in de gelegenheid te stellen hun OV-chipkaart op te laden, hebben de gemeente Lelystad en Arriva tijdelijk een ophaal- en oplaadautomaat geplaatst op het Stadhuisplein. Een medewerker van Arriva is deze week van 9.00 tot 17.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden en om mensen te helpen met het opladen van het 65+-reisproduct op een persoonlijke OV-chipkaart.

Mobiele ontvangst

De gemeente Lelystad en Arriva hebben gezocht naar een plek met voldoende mobiele ontvangst. Die plek is gevonden naast de hoofdingang van het stadhuis aan het Stadhuisplein. Vervolgens is met de leverancier van de OV-chipkaartapparatuur een software-update gedaan. Daardoor is het mogelijk om naast de hoofdingang van het Stadhuis het 65+-abonnement voor gratis reizen te laden.

Tijdelijke oplossing

Het gaat om een tijdelijke oplossing totdat de OV-chipkaartapparatuur in de hal van het stadhuis geplaatst kan worden. Er wordt gewerkt aan het realiseren van een vaste verbinding.

Brief

Op 4 september heeft Arriva het stadsbusvervoer in de gemeente Lelystad overgenomen van Connexxion. De meeste inwoners die (bijna) 65 jaar zijn en gebruik willen maken van de regeling `Gratis reizen 65+', hebben inmiddels van de gemeente een brief gekregen waarin staat dat zij voor eind oktober het nieuwe gratis-reizen-product van Arriva op hun OV-chipkaart kunnen laden. Tot en met 30 oktober 2011 kan overigens ook gewoon de huidige `zichtpas' gebruikt worden. Ja