Young Professional 2.0 vraagt nieuwe manier van werven

Persbericht van ASA Student

Employee branding loopt voor op employer branding

Almere, 26 september 2011 - Young Professionals 2.0, de studenten en starters van nu, vereisen een nieuwe manier van werven. Traditionele wervingskanalen, zoals een advertentie in de krant, maken plaats voor de combinatie van social media en vacaturesites. Via social media oriënteert de Young Professional 2.0 zich op de achtergrond van bedrijven en vacaturesites worden geraadpleegd voor de daadwerkelijke vacatures. Deze online combinatie is de manier om de nieuwe generatie werknemers te werven. Dit blijkt uit het Trendrapport 2011 van ASA Student, grootste specialist in bemiddeling van studenten en Ad Rem Young Professionals, specialist in werving & selectie van Young Professionals.

Privé en zakelijk; internet is de leefomgeving van de Young Professional 2.0. Jongeren gebruiken social media voor hun personal branding en een toenemend aantal jongeren heeft een eigen website of blog om het merk 'ik' extra exposure te geven. Employee branding loopt in Nederland wat dat betreft mijlenver voor op employer branding. Young Professionals 2.0 hebben tijdens hun studie continu via het internet gecommuniceerd en kennis en informatie gedeeld. Het internet vormt ook de basis in de zoektocht naar een baan. Voor organisaties is het daarom ook belangrijk om te investeren in 'netwerkdenken'. Zichtbaarheid op diverse platforms en podia en actief contact met de starter is essentieel.

Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van ASA Student en Ad Rem Young Professionals: "Mijn belangrijkste advies aan werkgevers is: werk aan je employer brand, onder andere door zichtbaarheid op social media. De Young Professional 2.0 zal voorbij gaan aan werkgevers die zich niet online hebben geprofileerd. Zelf doen ze dat immers wel en ze laten daarmee zien hoe leuk ze zijn, wat ze doen en wat hun onderscheidende vermogen is. Dat verwachten ze ook van hun toekomstige werkgever. Werkgevers kunnen op dat gebied nog veel leren van de online profilering van jongeren."

Het Trendrapport 2011 is op te vragen via: pheuts@asastudent.nl.

*

Links:
http://www.asastudent.nl



Razende Robot Reporter