Politie Groningen

Maandag 26 september 2011

Provincie Groningen, 26-09-2011

Rijbewijs kwijt na weigeren ademanalyse

GRONINGEN Een 33-jarige automobilist uit Groningen moest maandagochtend zijn rijbewijs inleveren, nadat hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. De man reed over de Parallelweg in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed reed (F). Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Eenmaal op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse om het alcoholpromillage vast te stellen. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Wielrenner gewond bij aanrijding

LUTJEGAST Een 56-jarige wielrenner uit Paterswolde is zondagochtend gewond geraakt. De man fietste achteraan in een groepje over de Stationsweg in Lutjegast. Op enig moment wilde een autoambulance met aanhanger het groepje inhalen, maar raakte daarbij de wielrenner. De man kwam samen met twee andere wielrenners ten val. Hij is met pijn op de borst en diverse schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere twee gevallen wielrenners konden hun weg vervolgen.

Alcomobilist begaat meerdere fouten

MIDWOLDA De politie heeft zondagmiddag een 44-jarige automobilist uit de gemeente Oldambt aangehouden. De man was op de Hoofdweg in Midwolda tegen een geparkeerde auto aangereden. Bij controle bleek hij onder invloed van 485 µg/l (ongeveer 1,1) alcohol. Bovendien had hij de auto waarin hij reed zonder toestemming van de eigenaar meegenomen (joyriding), bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben en reed hij tijdens een rijontzegging. De man is na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder gewond bij aanrijding

NOORDWIJK Een 22-jarige motorrijder uit Drachten is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de Noorderweg in Noordwijk (Gr.) en werd daarbij over het hoofd gezien door een 79-jarige automobilist uit Roden. De man is met pijn aan onder anderen zijn heup overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de motor als de personenauto zijn afgesleept.

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

MUNTENDAM De politie heeft zondagmiddag een 53-jarige automobilist uit Zuidbroek aangehouden. De man reed over de Kerkstraat in Muntendam. Zijn buitenspiegel raakte de buitenspiegel van een tegemoetkomende auto. Bij controle bleek de man onder invloed van 760 µg/l (ongeveer
1,75) alcohol. Hierop is hij aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen ernstig gewond bij ongeval

ZEVENHUIZEN Een 16-jarige jongen uit Zevenhuizen is zondagavond ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen zat als bijrijder in de auto van een 18-jarige automobilist uit Zevenhuizen. Op de Oudewijk in Zevenhuizen verloor de bestuurder in een flauwe bocht de controle over het voertuig. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De 16-jarige is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder kwam met de schrik vrij en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Automobilist rijdt door na aanrijding

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een automobilist die zondagavond een aanrijding veroorzaakte op de Energieweg in Groningen. De nog onbekende bestuurder raakte van de weg en reed via de berm het fietspad op. Daar reden op dat moment drie jeugdige fietsers. De automobilist raakte de fietsers en kwam tot stilstand in een sloot. De man stapte uit en vroeg het drietal of alles in orde was. Hierna stapte hij weer achter het stuur en zag kans weg te rijden. Getuigen gaven het kenteken van de auto door aan gewaarschuwde agenten. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van de auto. De drie fietsers hebben aangifte gedaan.

Beschonken automobiliste maakt brokken

GRONINGEN Een 27-jarige inwoonster van Groningen heeft zondagnacht een aanrijding veroorzaakt. Via de rotonde reed zij de JC Kapteynweg op en botste tegen een paal met een verkeersbord. Hierna knalde zij tegen een geparkeerde auto. De eigenaar van de auto zag het gebeuren en waarschuwde de surveillerende agenten. Een blaastest wees uit dat de vrouw alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat zij bijna
1,65 promille (715 µg/l) alcohol in haar bloed had. De beschadigde auto van de vrouw werd afgesleept. Zij moet zowel haar rijbewijs als haar kentekenbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt diefstal

GRONINGEN Een 23-jarige inwoner van Groningen is zondagavond omstreeks 23.00 uur het slachtoffer geworden van een brutale diefstal. De jongeman fietste over het fietspad van de Helperzoom. Ter hoogte van de Goeman Borgesiuslaan werd hij ingehaald door een fietser. De fietser sprak de Stadjer aan. Hij wilde geld hebben en zei dat hij een mes had. Het slachtoffer gaf zijn mobiele telefoon af, waarna de verdachte er vandoor ging in de richting van de Verlengde Hereweg. Signalement van de verdachte: Blanke man, 28 jaar, 1.83 m, normaal postuur, zwart haar, stoppelbaard. Hij droeg een rood/witte cap achterstevoren op zijn hoofd, een spijkerbroek en gladde jas. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website.