Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer gewond na verkeersongeval

Publicatiedatum: 26-9-2011 10:38:18

VELP - Een 20-jarige scooterrijder uit Arnhem is zondagavond 25 september gewond geraakt na een verkeersongeval met een automobiliste in Velp. Rond half zeven reed de Arnhemmer over de Hoofdstraat in Velp, in de richting van Arnhem. Een 22-jarige automobiliste uit Rheden reed de man tegemoet over de Hoofdstraat in de richting van Rheden. Ter hoogte van de Parkweg sloeg de automobiliste linksaf. Daarbij zag de Rhedense de Arnhemmer kennelijk over het hoofd. De scooterrijder probeerde nog te remmen maar ging onderuit en botste tegen de zijkant van de auto. De man is met letsel aan zijn enkel naar het ziekenhuis gebracht. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie Gelderland-Midden heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.
(2011110796-wm)


Rivierenland

---

Politie start met verbaliseren schoolzones Gendt en Huissen
Publicatiedatum: 26-9-2011 10:34:40

GENDT/HUISSEN - In de schoolzones van de basisscholen Abacus in Huissen en de Tichelaar en Vonkenmorgen in Gendt starten politie en de gemeentelijke toezichthouders vanaf maandag 26 september met verbaliseren.

Gemeente Lingewaard heeft voor de basisscholen Abacus in Huissen en de Tichelaar en Vonkenmorgen in Gendt een zogenaamde 'rode stippen route' op het wegdek aangebracht om zo de meest veilige fietsroutes vanuit alle windrichtingen te markeren. Deze 'rode stippen routes' zijn de meest veilige fietsroutes voor kinderen naar de scholen toe. Daarnaast zijn in zomermaanden zijn in de omgeving van de basisscholen in Gendt en in Huissen verschillende verkeersveiligheidsmaatregelen getroffen.

Deze maand zijn door politie en toezichthouders waarschuwingen afgegeven. Vanaf maandag 26 september zullen zij gaan verbaliseren op:
- Negeren van stopverbod ter hoogte van de basisscholen.
- Stilstaan op de oversteekplaats voor voetgangers.
- Parkeren op plaatsen waar een parkeerverbod geldt.