Gemeente Rotterdam

burgemeester aboutaleb sluit café stappie terug voor onbepaalde tijd

26 september 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Op last van burgemeester Aboutaleb is café Stappie Terug aan de 1e Middellandstraat voor onbepaalde tijd gesloten.

Aanleiding voor de permanente sluiting is het ernstige geweldsincident dat zich op 12 juli 2011 bij de horeca-inrichting voordeed. Bij dit geweldsincident raakten twee bezoekers van het café gewond en werden twee familieleden van de eigenaar als verdachten aangehouden.

Bij de aanhouding zag de politie zich genoodzaakt vuurwapens ter hand te nemen. Dit geweldsincident heeft ernstig gevaar opgeleverd voor de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de omgeving van de horeca-inrichting.

In 2008 is voor het café ook al eens de nachtontheffing ingetrokken voor een periode van 6 maanden als gevolg van overlast en geweldsincidenten. Naast de huidige sluiting is ook de exploitatievergunning voor onbepaalde tijd ingetrokken.

Rotterdam doet er alles aan om het woon- en leefklimaat in de stad te verbeteren en de openbare orde te beschermen. Geweldsincidenten in of nabij een horecazaak brengen de bezoekers in gevaar en geven bezoekers en omwonenden een onveilig gevoel. Afhankelijk van de aard van het incident kan de burgemeester besluiten een horecazaak voor kortere of langere tijd te sluiten om zo de openbare orde te herstellen en de rust in de omgeving te laten terugkeren.