Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 23-09-2011 Locatie: Rotterdam en Schiedam


De politie Rotterdam-Rijnmond heeft in de nacht van zaterdag op zondag tussen 4.15 uur en 08.00 uur op vier uitvalswegen van Rotterdam en Schiedam een grote alcoholcontrole gehouden in samenwerking met het verkeershandhavingsteam uit Haaglanden, Zuid-Holland-Zuid en Hollands Midden. Bij de controle zijn 63 bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed.




In totaal namen 80 politiemensen deel aan de actie en werden er ongeveer 2000 blaastesten afgenomen. Van de 63 aangehouden bestuurders waren 22 beginnend bestuurder. 12 bestuurders konden het rijbewijs inleveren. De hoogst geblazen waarde bedroeg 600 ug/l. Eén bestuurder weigerde de blaastest op het ademanalyseapparaat af te leggen. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en hem zal de hoogste straf worden opgelegd.

Een 28-jarige man uit Hellevoetsluis had meerdere boetes openstaan van totaal 2.510 euro. Omdat hij dit niet kon betalen is zijn auto in beslag genomen. Drie buitenlandse bestuurders hebben direct de boete van respectievelijk 650, 295 en 355 euro betaald.

De controle vond plaats op de Vlaardingerdijk te Schiedam, Maastunnel (zuidzijde), Schiekade/Heer Bokelweg en Stadhoudersweg in Rotterdam. Met de actie is een helder signaal afgegeven aan het uitgaanspubliek dat de combinatie alcohol en verkeer niet samen gaan.

Veel mensen die gecontroleerd werden, zeiden dat zij de 'BOB' waren en niet hadden gedronken. Deze bestuurders vonden de controle positief en gaven aan het goed te vinden dat aan alcohol in het verkeer aandacht wordt besteed.







#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond