Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.25 uur

Utrecht, 26-09-2011

Veel te hard

UTRECHT Een automobilist raakte in de nacht van zondag 25 op maandag 26 september zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed.

Rond 01.55 uur zag een agent dat een automobilist met hoge snelheid over de Vleutenseweg reed, komende vanaf de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Op de kruising met de Thomas a Kempisweg sloeg de automobilist met piepende banden linksaf, in de richting van de Cartesiusweg. De agent ging achter de auto aan en klokte hem op de Cartesiusweg op 113 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. De automobilist, een 32-jarige man uit Zaandam, werd vervolgens aan de kant gezet. Tegen de Zaandammer is proces-verbaal opgemaakt en hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Openbare dronkenschap

UTRECHT Agenten hielden op zondagavond 25 september een man aan voor openbare dronkenschap.

Rond 20.25 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Boterstraat dronken op straat zou liggen en dat hij zijn maaginhoud tegen een deur had geleegd. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar inderdaad een rondom dronken man, 48 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aan. De man bleek niet meer in staat te zijn om op zijn eigen benen te staan. De agenten hielden hem aan voor openbare dronkenschap en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij ter ontnuchtering ingesloten. Hij kreeg een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

UTRECHT - In de nacht van zondag 25 op maandag 26 september vond een ongeval plaats. Een bestuurder had te veel gedronken.

Omstreeks 02.25 uur kregen agenten een melding over een ongeval op het Zandpad. Zij gingen ter plaatse, waarbij bleek dat er alleen blikschade was en er geen gewonden waren gevallen. Wel had één van de bestuurders, een 45-jarige man uit Vleuten, te veel gedronken. De man werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 345 ug/l uit, ruim anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.