Gemeente Helmond


10.000 Groene Voetstappen verzameld

Tijdens de Europese Mobiliteitsweek hebben ruim 1.200 kinderen van zes Helmondse basisscholen meer dan 10.000 groene voetstappen verzameld.

Dit deden zij door lopend, fietsend of steppend naar school te gaan. De leerlingen van basisschool De Zevensprong verzamelden gemiddeld per leerling de meeste groene voetstappen.

Prijsuitreiking

Basisschool De Zevensprong ontving op vrijdag 23 september een wisseltrofee en een cheque van 1.000,- voor speelnatuur of een ander groen idee voor de school. Basisschool Den Bongerd eindigde op de tweede plek en kreeg een cheque van 500,-. Wethouder Peter Tielemans (Milieu) reikte de prijzen uit. Namens Helmond Gezond een initiatief van de GGD Brabant-Zuidoost en gemeente Helmond kregen de kinderen een gezonde snack aangeboden.

Foto's: Jan van de Laar - Fotografie

Luchtkwaliteit en verkeersveiligheid

Door groene voetstappen te verzamelen, maakten de leerlingen een statement naar hun ouders: de vele stoppende en optrekkende autos bij hun school zijn slecht voor de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid rond de school. De leerlingen namen enthousiast deel aan de Groene Voetstappen-actie, zeker nadat zij waren aangemoedigd door de milieusuperheld Mr. Green. Wethouder Tielemans riep de kinderen op om ook in de komende periode zo veel mogelijk lopend of fietsend naar school te blijven gaan.

Groene Voetstappen-actie

De actie Groene Voetstappen is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en wordt in Helmond georganiseerd door het Natuur- en Milieucentrum Helmond. De actie heeft als doel om kinderen meer bewust te maken van het milieu. Door de actie leren de kinderen op een leuke manier over het belang van het milieu en zorgen ze voor meer veiligheid rond hun school. Bovendien is het ook nog eens gezond om te bewegen. En de kinderen komen een stuk fitter op school aan.