Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 26-09-2011

Mishandeling

AMERSFOORT Op zondagavond werden een vrouw en een taxichauffeur mishandeld. Een man werd aangehouden.

Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Varkensmarkt. Een vrouw met een kind stond bij een taxi. Op dat moment kwam er een man, die de vrouw sloeg. Vervolgens sloeg hij ook de 29-jarige taxichauffeur uit Amersfoort en vernielde hij de ruit van een auto. Daarna stapten de man, de vrouw en het kind in de auto met de kapotte ruit en reden weg. Een getuige belde de politie en ging achter de auto aan. Bij het Midlandpark stopte de auto en maakte de man opnieuw een slaande beweging naar de vrouw. Agenten konden de man daar aanhouden. Van de verdachte, de vrouw en het kind zijn op dit moment nog geen gegevens bekend.

Rijden onder invloed

HOOGLAND Op zondagavond werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 21.15 uur kreeg de politie een melding van een getuige die op de Bunschoterstraat achter een auto reed, waarvan de bestuurder kennelijk onder invloed was. Op de Coelhorsterweg parkeerde de man, waar de agenten hem konden aanhouden. De 50-jarige man uit Soest verzette zich, waardoor de agenten genoodzaakt waren om pepperspray te gebruiken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

AMERSFOORT Op zondagochtend werd een ruit vernield, waardoor ook een auto beschadigde. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg rond 07.25 uur een melding dat er een harde knal was waargenomen op de Kapelweg. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de ruit van een winkel was vernield. Mogelijk was dit gedaan met behulp van vuurwerk. Ook beschadigde door de knal een auto.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844.