Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 26-09-2011

Rijden onder invloed

COTHEN Een man kon in de nacht van zondag op maandag zijn rijbewijs inleveren, omdat hij reed onder invloed van alcohol.

Omstreeks 02.20 uur zagen agenten een auto rijden, waarvan de bestuurder onder invloed leek. Ze besloten hem te controleren en hielden hem staande. De man moest blazen en uit de test bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 605 ug/l uit. Het rijbewijs van de 29-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

RHENEN Een man raakte op zondagavond gewond bij een verkeersongeval.

Rond 21.05 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Cuneraweg, op de kruising met de Parallelweg. Een 19-jarige man uit Rhenen reed in een auto en wilde afslaan. Hierbij zag hij een 19-jarige man uit Veenendaal op een scooter over het hoofd. De scooterrijder werd met beenletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Verkeersongevallenanalyse doet het technisch onderzoek. Tegen de bestuurder van de auto wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man en vrouw aangehouden

VEENENDAAL Op zondagmiddag zijn een man en een vrouw aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 14.15 uur een melding dat er een auto reed over de Rijksweg A12 ter hoogte van de afrit Veenendaal, die aan de melder een vuurwapen getoond had. Het kenteken van de auto werd doorgegeven en agenten zagen de auto rijden, toen hij de afslag Kanaleneiland nam. De bestuurder ging linksaf de Europalaan op en stopte op de busbaan. De bestuurder stapte uit, waarop agenten met getrokken wapens de man sommeerden te gaan liggen. Hieraan voldeed hij. Ook de vrouwelijke bijrijdster werd met getrokken wapens uit de auto gepraat. De verdachten, een 40-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Nijmegen zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Man rijdt onder invloed tegen boom

DOORN Een man is zondagmorgen tegen een boom gereden. Hij had te veel alcohol gedronken.

Omstreeks 08.05 uur kregen agenten een melding dat er op de Leersumsestraatweg, ter hoogte van de Sandenburgerlaan, een auto tegen een boom was aangereden. Agenten gingen ter plaatse, maar er was niemand meer bij het voertuig aanwezig. Een getuige had gezien dat de bestuurder een plastic tas in het bos had verstopt en daarna was opgehaald met een andere auto. De agenten vonden een tas met een lege fles drank en medicijnen.

Later werd de 30-jarige man uit Zeist aangetroffen bij het politiebureau in Zeist. Agenten hielden de man aan voor het rijden onder invloed. De man moest blazen. De ademanalyse op het bureau wees 615 ug/l uit. De man bleek ook niet meer in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie heeft de zaak in onderzoek.