Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 26-09-2011

Aanrijding

LOPIKERKAPEL Een fietser raakte op zondag 25 september gewond bij een aanrijding tussen een fiets en een bromfiets.

Rond 14.15 uur botsten een 15-jarige bromfietser uit Nieuwegein en een 73-jarige fietser uit Maarssen in de bocht van de Biezendijk tegen elkaar. Daardoor kwam de Maarssenaar ten val. Hij klaagde over pijn aan zijn sleutelbeen en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Beginnend bestuurder met veel te veel op

NIEUWEGEIN Een beginnend bestuurder bleek op zondagmiddag 25 september negen keer de maximale hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd.

Rond 17.00 uur zagen agenten dat een automobilist op de Rijksweg A2 de afrit Nieuwegein zuid nam. Hij viel erg op door zijn slingerende rijstijl. Agenten gingen achter hem aan en gaven hem op de Henri Dunantlaan een stopteken. De automobilist, een 35-jarige man uit Nieuwegein, bleek beduidend te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 795 ug/l, negen keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verkeersagressie

NIEUWEGEIN/MAARSSEN Een automobilist werd op zondagochtend 25 september aangehouden omdat hij de auto van een andere automobilist had vernield.

Rond 09.40 uur nam een 49-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Rijksweg A2 de afslag Nieuwegein/IJsselstein, komende uit de richting van Utrecht. Hij reed aan het einde van de afslag rechtsaf de Weg naar de Poort op. Daar wilde hij een andere automobilist inhalen. Hij zag dat hij van achteren werd genaderd door een bestelauto, maar dacht genoeg ruimte te hebben om in te halen. Toen hij de andere auto inhaalde, zag hij dat de bestuurder van de bestelauto vlak achter hem ging rijden.

Bij de volgende verkeerslichten moesten beide autos stoppen. De bestuurder van de bestelauto gaf een klap tegen een zijruit en een spiegel van de Nieuwegeiner. Daarna reed hij weg. De Nieuwegeiner belde met zijn gsm de politie, bleef de verdachte volgen en gaf zijn positie door. De achtervolging leidde via de Rijksweg A2 naar de afslag Maarssen. Daar stopten beide automobilisten weer, waarbij de verdachte iets tegen de auto van de Nieuwegeiner gooide. Vervolgens kwam de politie ter plaatse. Agenten hielden de verdachte, een 25-jarige man uit Utrecht, aan. Het slachtoffer deed aangifte van vernieling. Zijn auto had schade aan het portier opgelopen.

Jongeren bekeurd

NIEUWEGEIN Agenten bekeurden op vrijdagmiddag 23 september twee jongeren voor het drinken van bier op straat.

In het kader van extra surveillance in verband met jeugdoverlast surveilleerden agenten aan het einde van vrijdagmiddag in de wijk Doorslag. Rond 17.45 uur zagen zij dat een groep van ongeveer acht jongeren op de Ringfazant stond. Twee van hen hadden een geopend blikje bier in hun handen. Daarop kreeg het tweetal, jongemannen van 18 en 24 jaar uit Nieuwegein, een bekeuring.