Gemeente Nuenen


Onderscheidingen voor brandweermannen

Koninklijke onderscheiding voor Gerard van Keulen. Zilveren erepenningen voor Ton Crooijmans en Jos van Maasakkers.

Â

Tijdens het brandweerfeest op zaterdag 24 september reikte burgemeester Ligtvoet enkele onderscheidingen uit. Gerard van Keulen neemt afscheid in verband met f.l.o. van de vrijwillige brandweer en hij ontving de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De jubilarissen Ton Crooijmans en Jos van Maasakkers vieren hun 25-jarig jubileum en ontvingen de gemeentelijke erepenning in zilver.

Gerard van Keulen: afscheid na 32 jaar brandweer Op 1 januari 1979 kwam Gerard in dienst van de vrijwillige Brandweer Nuenen. Op 1 mei 2011 is hij officieel uit dienst gegaan in verband met het bereiken van de 55-jarige leeftijd.
Na diverse opleidingen volgde bevorderingen tot Brandwacht 2e klasse, Brandwacht 1e Klasse, Hoofdbrandwacht, Onderbrandmeester en tot slot Brandmeester. Voor zijn langdurige verdiensten ontving hij in 2004 bij zijn 25-jarig jubileum de gemeentelijke erepenning in Zilver. Bij gelegenheid van zijn afscheid ontvangt hij nu de koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Â

Ton Crooijmans en Jos van Maasakkers: 25-jarig jubileum Op 1 januari 1986 kwamen Ton en Jos in dienst van de vrijwillige Brandweer Nuenen. Na diverse opleidingen volgden bevorderingen tot Brandwacht, Brandwacht 1e klasse en Hoofdbrandwacht. Vanaf januari 2004 zijn zij Verkenner gevaarlijke stoffen en Jos is ook Uitrukchauffeur en preventie controle functionaris. Bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum ontvangen zij naast de brandweeronderscheidingen ook de gemeentelijke erepenning in zilver.