Gemeente Enschede

Trainingen voor opfrissen rijvaardigheid en verkeers-kennis 60+ ers

De gemeente Enschede organiseert dit jaar samen met Veilig Verkeer Nederland rijvaardigheidstrainingen voor automobilisten van 60 jaar en ouder.
De Aanvullende Rijvaardigheidstraining voor Automobilisten, voorheen de BROEM-rit geheten, is ontwikkeld voor automobilisten die de behoefte voelen hun verkeerskennis en rijvaardigheid te testen of op te frissen.

De laatste jaren zijn de verkeersregels regelmatig aangepast aan nieuwe verkeerssituaties. Bovendien is het drukker geworden op de weg en is de informatie, bijvoorbeeld in de vorm van verkeersborden, omvangrijker geworden.

Rijvaardigheidstrainingen
Onder leiding van een deskundig rij-instructeur kunnen deelnemers met hun eigen auto deelnemen aan de rijvaardigheidstraining. Tijdens deze training, die ongeveer twee uur duurt, geeft de instructeur handige tips en adviezen. Naast een praktijktest wordt er ook een theorietest aangeboden. De uitkomsten van het praktijk- en het theoriegedeelte hebben geen invloed op het behouden van het rijbewijs.

Datum en plaats
De deelnemers kunnen voor de training kiezen uit een van de volgende dagen: dinsdag 4, 11, 18, 25 oktober en 1 en 8 november. De start is in de kantine van de voetbalvereniging Enschedese Boys aan de Geessinkweg 278 in Enschede.

Aanmelden en informatie
GeĂŻnteresseerden kunnen zich voor de rijvaardigheidstraining telefonisch aanmelden bij VVN-Enschede, telefoon 053-4306045, op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging met de dag en het tijdstip waarop zij worden verwacht. De kosten bedragen EUR15,- per deelnemer, inclusief 2x koffie en thee.