G4S en Mercedes-Benz introduceren eerste 100% elektrische geldwagen

Persbericht van G4S

Rotterdamse ondernemers krijgen primeur Groene Geldwagen

Utrecht 26 september 2011 - G4S, wereldwijd marktleider op het gebied van waardetransport en beveiliging, en Mercedes-Benz introduceren op de Ecomobiel Beurs 2011 de eerste 100% elektrische geldwagen in Nederland. Het is de eerste in serie geproduceerde Mercedes-Benz Vito E die als geldwagen ingezet wordt. Door gebruik te maken van twee vooruitstrevende technologieën is een duurzame en veilige geldwagen ontstaan. Deze emissieloze geldwagen past geheel binnen de duurzaamheidambities van G4S. De Rotterdamse ondernemers krijgen bovendien de primeur want de eerste Groene Geldwagen zal gaan rijden in Rotterdam.

Groene geldwagen
De nieuwe 100% elektrische wagen is ontwikkeld in samenwerking met preferred supplier Mercedes Benz. Zij onthulden op de Ecomobiel beurs van 2010 de Vito E-Cell, de eerste 100% elektrische bedrijfswagen. Door het toevoegen van zonnepanelen aan de bestaande techniek van de Vito E kan er voldoende stroom gegeven worden aan het tweede elektrisch systeem om de wagen geschikt te maken voor veilig waardevervoer. De wagen heeft een actieradius van ongeveer 80 kilometer. Bovendien stoot de wagen geen uitlaatgassen uit. Dit maakt de elektrische geldwagen uitermate geschikt om de binnenstad van Rotterdam te bedienen, waar winkels dicht bij elkaar liggen.

Met een laadvermogen van circa 900 kilogram is de Vito E-Cell de eerste in serie geproduceerde bestelwagen in zijn klasse die volledig elektrisch wordt aangedreven. De specifieke inzet en uitvoering van dit voertuig vormt een primeur waarvoor ook in het buitenland veel belangstelling is.

Tempo
G4S Cash Solutions heeft tempo gemaakt met de ontwikkeling van de Groene Geldwagen. Slechts zes maanden geleden kondigde G4S aan de haalbaarheid van een 100% elektrische geldwagen in Nederland te onderzoeken, na de succesvolle pilot van een elektrische geldwagen in Londen. Dit was mogelijk door nauwe samenwerking met Mercedes Benz. G4S is een van de eerste particuliere ondernemers in Nederland die de in serie geproduceerde Vito E heeft afgenomen.

Volgens Gert Askes, Algemeen Directeur van G4S Cash Solutions, laat G4S wederom zien dat zij voorop loopt met innovatieve oplossingen: "Het wagenpark van G4S is fors, wij realiseren ons dat we daarmee het milieu belasten en nemen op dat gebied dan ook onze verantwoordelijkheid. De Groene Geldwagen is uitermate geschikt voor de Nederlandse markt, waar winkels vaak dicht bij elkaar liggen en tegelijkertijd bediend kunnen worden."

Niet alleen de ondernemer, maar ook het winkelend publiek zal de Groene Geldwagen omarmen: "Veel geldwagens moeten uit veiligheidsoverwegingen hun motor laten draaien wanneer zij stilstaan. Een elektrische geldwagen kent dit probleem niet", aldus Askes. "Als het aan ons ligt, zal de Groene Geldwagen dan ook op den duur de standaard binnen onze branche behoren. De combinatie van veiligheid, kosten- en CO2-reductie spelen hierin een doorslaggevende rol."

Safe Express
Voor slechts E. 14,50 kunnen ondernemers in Rotterdam gebruik maken van de Groene Geldwagen. G4S zet de elektrische wagen speciaal in voor Safe Express, een laagdrempelige vorm van geldtransport voor ondernemers met relatief lage afstortbedragen. Met deze dienst hoeven ondernemers niet langer zelf over straat maar storten hun omzet veilig in eigen zaak. Inmiddels wordt deze dienst in heel Nederland aangeboden en storten ruim 2.000 kleinere ondernemers hun dagomzet in eigen zaak. Met de toename van het aantal ondernemers dat gebruikt maakt van Safe Express en het feit dat de gemeente Rotterdam veel initiatieven initieert om de CO2- uitstoot in 2025 gehalveerd te hebben, wil G4S de stad Rotterdam graag de kans bieden om de eerste Nederlandse stad te zijn met een volledige elektrische geldwagen.

De gemeente Rotterdam is ook enthousiast over de nieuwe wagen en stimuleert zowel duurzaam ondernemen als duurzaam transport: "We zijn blij met deze primeur en ondersteunen dit soort initiatieven dan ook van harte. Door het bevorderen van duurzame mobiliteit en transport wordt de stad groener,gezonder,schoner en economisch sterker", aldus wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte Alexandra van Huffelen.

G4S presenteert de Groene Geldwagen op 27 september op de Ecomobiel Beurs 2011 in Ahoy Rotterdam.

www.GroeneGeldwagen.nl

*

Links:
http://www.g4s.nl



Razende Robot Reporter