Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Alcoholcontroles Hilversum en Laren

Gooi en Vechtstreek, 26-09-2011 o 45 aanhoudingen bij de alcoholcontroles op vrijdag 23 en zaterdag 24 september.

Afgelopen weekend (vrijdag 23 en zaterdag 24 september) zijn er twee grote alcoholcontroles gehouden in Hilversum en Laren. In totaal werden dit weekeinde ruim 3718 blaastesten afgenomen. Daarbij zijn 45 aanhoudingen verricht. Vrijdagnacht zijn bij de controle op de Hilversumseweg, de Eemnesserweg en de Brink te Laren en op het Den Uijlplein in Hilversum in totaal 20 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Daarvan zijn twee rijbewijzen ingevorderd. Zaterdag hield de politie 25 beschonken bestuurders aan bij alcoholcontroles op de Torenlaan/Remiseweg en de Naarderstraat te Laren en het Gooilandplein in Hilversum. Er werden vier rijbewijzen ingevorderd. Van alle aangehouden bestuurders waren er vier beginnend bestuurder. Hoogst gemeten ademalcoholgehalte op vrijdagavond bij een 48-jarige vrouw uit Laren (645 ugl/1,5 promille) Tegen alle aangehouden bestuurders is proces verbaal opgemaakt.

Bijzonderheden waren een aanhouding van een 23-jarige man uit Hilversum die bij de controle van zaterdag op het Gooilandplein in Hilversum deelnemende agenten beledigde en zich bemoeide met een aanhouding. Tijdens een alcoholcontrole op de Hilversumseweg te Laren is het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit Huizen. De man reed over de afzetting heen, nam een pion mee onder zijn auto, stopte niet voor het stopteken. Toen het voertuig uiteindelijk stil stond is door een agent meerdere malen gevraagd of hij zijn voertuig uit wilde zetten. Toen de man daar geen gehoor aan gaf heeft de agent zelf de motor uitgezet en de sleutel uit het contact genomen. De Huizenaar was compleet van de wereld, maar uit de blaastest bleek geen alcoholgebruik. Later bleek uit een gesprek met de man dat hij last heeft van epileptische aanvallen.

Verdere verkeerscontroles

Tijdens de controle van vrijdagavond is er ook een radarauto ingezet. De radar registreerde 37 snelheidsovertredingen. Bij beide controles is gebruik gemaakt van ANPR (Automatische NummerPlaat heRkenning). De ANPR leverde enkele hits op van openstaande boetes, ontbreken APK/verzekering of gesignaleerde voertuigen. Er is één auto in beslag genomen omdat de bestuurder reed met een ongeldig verklaard rijbewijs en gedronken had. Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, geen helm bij bromfietsers en voor het ontbreken van de verlichting.