Gemeente Son en Breugel


het Dommeldal

Son en Breugel werkt aan visie op het Dommeldal

Er zijn op het moment in en buiten Son en Breugel verschillende plannen, ideeën, initiatieven en projecten die een relatie hebben met de Dommel en het aangrenzende gebied. Om al de ontwikkelingen in dit waardevolle gebied met elkaar in verband te brengen wil de gemeente Son en Breugel een visie op het Dommeldal in Son en Breugel ontwikkelen. Met deze visie wil de gemeente vooral ook aansluiten bij de ontwikkelingen in de andere gemeenten in het stroomgebied van de Dommel.

Expertmeeting
Het college wil graag bij de ontwikkeling van de visie zoveel mogelijk samenwerkingspartners en betrokken partijen vragen om hun inbreng en mening. Het college gaat vertegenwoordigers van onder andere Staatsbosbeheer, het IVN, de Heemkundekring, de ZLTO en het Waterschap uitnodigen voor een zogenaamde expertmeeting. Door het organiseren van expertmeetings, hoopt de gemeente voldoende input te krijgen om een goede visie te kunnen opstellen. De visie moet in het eerste kwartaal van het volgende jaar klaar zijn.

Verschillende ontwikkelingen
Er zijn op het moment verschillende ideeën, initiatieven en projecten die een relatie hebben met de Dommel en het omringende beekdal. In 2012 gaat de brug over de Dommel ter hoogte van de Veerstraat worden vervangen. Er zijn tevens plannen voor de aanleg van een voetgangersbrug ter hoogte van Park Vroonhoven. Verder wordt de Dommel ten zuiden van het Wilhelminakanaal gerevitaliseerd en zijn er plannen voor het aanleggen van een waterbergingscapaciteit. Tenslotte is het Waterschap bezig met de aanleg van het Dommelpad. Dit pad is een fiets- en wandelroute over bestaande wegen langs de Dommel vanaf de Belgische grens tot aan 's-Hertogenbosch.