Politie Hollands Midden

Alcoholcontroles tijdens Leidens Ontzet

Leiden, 26-09-2011 o Politie Hollands Midden houdt zoals gebruikelijk tijdens Leidens Ontzet alcoholcontroles. De controles zullen op diverse plaatsen in en rond Leiden plaatsvinden.

Controles niet overbodig Ieder jaar controleert de politie tijdens Leidens Ontzet. En ieder jaar blijkt dat automobilisten toch met alcohol achter het stuur plaats nemen of op de (brom)fiets stappen. Vorig jaar werden er in de nacht van zaterdag op zondag 24 automobilisten aangehouden die hun avond konden afsluiten op het politiebureau. Vijf van hen moesten hun rijbewijs inleveren.

Heelhuids thuis Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50%. Gecombineerd met lang doorfeesten tijdens de Leidse feesten en in veel gevallen slaaptekort levert dit gevaarlijke verkeerssituaties op. De politie raadt aan om een BOB aan te wijzen als de auto het enige mogelijke vervoersmiddel is. Nog beter is om met het openbaar vervoer te reizen of een taxi te nemen.

Samenwerking Haaglanden De controle wordt gehouden met ondersteuning van collegas van het Korps Haaglanden. Door de samenwerking is het mogelijk om op meerdere plaatsen in en rond Leiden aanwezig te zijn en een groot aantal verkeersdeelnemers te controleren.