Gemeente Soest

Natuur- en Milieueducatie (NME) in Soest

26 september 2011

Schoolkinderen in Soest en Soesterberg genieten weer volop van verschillende activiteiten uit het nieuwe jaarprogramma Natuur- en Milieueducatie 2011-2012 van de gemeente Soest.

In totaal zullen ruim 14.000 schoolkinderen dit schoolseizoen één of meerdere keren meedoen aan de activiteiten, lesprojecten of uitgeleende thematische leskisten in de klas.

Dit schooljaar beginnen de kleuterklassen met het Kabouter Natuurpad.

Kabouter Natuurpad

Ruim 600 kleuters uit Soest doen deze maand natuurbelevingspelletjes in de belevingstuin naast milieucentrum de Kwekerij.

Drie groepen 7 en 8 van basisschool de Bron (Soest) en de St. Carolus (Soesterberg) zijn van start gegaan met natuurbeheeractiviteiten in de Soester duinen. Met een speciale lesbrief leerden zij eerst over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en de bijzondere kenmerken op dit moment.

In het veld beheren de groepen, onder begeleiding van gidsen van het IVN Eemland, vervolgens een stuk natuurgebied. Ze verdienen daarmee per groep 150 euro. Dit geld krijgen ze niet zelf. De Derde wereldgroep Soest zoekt vervolgens een schoolproject elders in de wereld, waaraan het totaalbedrag van 450 euro wordt besteed.

Aan het jaarprogramma NME 2011-2012 werken mee: milieucentrum de Kwekerij (gemeente Soest), kinderboerderij de Veenweide (Stg. Balans), scholenwerkgroep IVN Eemland, werkgroep Floralia (Groei & Bloei Soest), Waterschap Vallei & Eem, Reinigingsbedrijf Midden Nederland, dierenbescherming Eemland, museum Oud Soest en Stichting stellingkorenmolen de Windhond.

Meer informatie op deze website: Milieucentrum De Kwekerij

Of neem contact op met Johan Simon, beleidsadviseur Natuur- en Milieucommunicatie bij de gemeente Soest: (035) 609 32 02.