Gemeente Westvoorne


Werkgroep De Rots van start

Op 15 september ging de werkgroep De Rots van start. Deze bestaat uit 7 personen waarin omwonenden, de huurdersvereniging, vereniging âHoud Rockanje Laagâ, ondernemers van de Dorpsweg en de gemeente vertegenwoordigd zijn. De werkgroep zal een advies opstellen over de inrichting van het terrein De Rots.

De locatie ligt ingesloten tussen de Dorpsweg, Willem de Waalstraat en de F. van Eijkstraat in Rockanje. In 2009 heeft een projectontwikkelaar voor dit gebied plannen gepresenteerd. Deze plannen riepen aanzienlijke weerstand van de omwonenden op. In 2010 heeft de gemeente de locatie daarom aangekocht.

De werkgroep heeft nu de opdracht om met een passend en breed gedragen plan te komen voor de bebouwing van het terrein De Rots. Op basis van een aantal door de gemeenteraad opgestelde randvoorwaarden komt de werkgroep met een advies over de inrichting, die recht zal doen aan het dorpse karakter van Rockanje. Zij zal zich onder andere uitspreken over het type huizen, de groenvoorziening en de grootte van het te bebouwen gebied. Nog dit jaar zal de werkgroep het advies aan de raad overhandigen. De werkgroep komt op 20 oktober weer samen.Â