Gemeente Noordenveld

jonge ondernemers De Groene Schakel

Stimuleringsprijs voor jonge ondernemers De Groene Schakel

Gepubliceerd op: 26 september 2011

Op vrijdag 23 september 2011 tijdens de opening van de Jaarbeurs van het Noorden reikte burgemeester Hans van de Laan de stimuleringsprijs voor jonge ondernemers uit. De stimuleringsprijs werd overhandigd aan de directie van De Groene Schakel, het kinderbedrijf van de huidige groep 8 van OBS De Tandem in Roden. De directie bestaat uit de dames Anne Hofman en Dionne Russchen.

Nooit te jong om te ondernemen

In 2010 zijn de kinderen van de Tandem met behulp van subsidie van de Ministeries van Onderwijs en EZ een eigen kinderbedrijf gestart. De Groene Schakel bestaat uit een tuin, een kas en een winkel. De kinderen van groep 8 hebben allemaal hun eigen taak in de onderneming met daarbij een eigen verantwoordelijkheid. Er zijn dan ook verschillende `afdelingen': marketing, in- en verkoop, website, catering en uiteraard tuinonderhoud. De directie beschikt zelfs over een eigen kantoor. Anne en Dionne zijn niet zomaar benoemd als directie. Zij hebben een echte sollicitatiebrief geschreven, met daarin hun motivatie. Ook moesten ze op sollicitatiegesprek . Hieruit blijkt hoe serieus alles wordt aangepakt.

Het is niet alleen groep 8 die druk is met het bedrijf. Alle kinderen worden ingezet bij bijvoorbeeld het werken in de tuin en het maken van verpakkingsmateriaal. Zo heeft elke groep een eigen stukje tuin, met daarin een grote diversiteit aan groenten en bloemen. Deze worden dan weer verkocht in de winkel `de Klimopshop'. Ook het personeel in de winkel bestaat uit alle leerlingen, dus al vanaf vierjarige leeftijd komen de kinderen in aanraking met het `ondernemen'. Uiteraard doen ze dit wel onder begeleiding van een leerling uit groep 8. Stimuleringsprijs jonge ondernemers 2011

De winkel is elke maandag geopend van 14.45 tot 15.15 uur en op vrijdag van 11.30 tot 12.00 uur. Het klantenbestand bestaat vooral uit ouders van leerlingen, maar iedereen is welkom. Naast de verkoop uit eigen tuin zijn er ook andere dingen te koop, zoals schoonmaakmiddelen. Maar zoekt u een leuk verjaardagscadeautje ook dan bent u aan het juiste adres.

De gemeente Noordenveld reikt jaarlijks de Ondernemersprijs Noordenveld uit. In het kader hiervan heeft het gemeentebestuur gemeend dat jong ondernemerschap een beloning verdient. Daarom is er dit jaar besloten een stimuleringsprijs uit te reiken aan De Groene Schakel.