Politie Hollands Midden

Leiden, Hillegom - Aanhoudingen voor heling fiets

Leiden, Hillegom, 26-09-2011 o Politie Hollands Midden hield de afgelopen dagen twee fietsendieven aan. De fietsen zijn in beslag genomen en teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

Op zondag 25 september rond 16.10 uur hield de politie een 18-jarige man uit Leiden staande toen hij door de Haarlemmerstraat fietste. De fiets bleek een week eerder te zijn gestolen en de man werd aangehouden. Hij ging mee naar het politiebureau en deed afstand van de fiets. De zaak werd afgehandeld via ZSM en de verdachte kreeg een beschikking van 230 euro.

Op maandag 26 september rond 08.30 uur werd een 44-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De politie kreeg eerder die ochtend een melding van een vrouw uit Hillegom. Haar fiets met boodschappentassen was uit haar tuin in Hillegom gestolen. De fietsendief was met de fiets in de trein naar Leiden gestapt. De politie ging naar het station en wachtte de trein op. Even later stapte de verdachte uit de trein met de fiets en de boodschappentassen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.