Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 26 september

Noord-Holland Noord, 26-09-2011 o 14.15 uur

Automobilist naar ziekenhuis na aanrijding

Schagerbrug, zondag 25 september

Een 57-jarige automobilist uit Oudesluis werd zondagmiddag rond 12.15 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Korte Ruigeweg. De man reed over deze weg en wilde linksaf slaan de Provinciale weg N248 op en verleende daarbij geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit De Weere die over deze weg reed. De 57-jarige man moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij werd met buik-, borst- en nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De 27-jarige automobilist en zijn vrouw en kind werden ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij inbraak weggenomen auto teruggevonden

Noord-Scharwoude, maandag 26 september

Maandagochtend werd tussen 02.00 en 03.00 uur een auto weggenomen bij een woninginbraak aan de Dorpsstraat. De inbrekers forceerden een zijraam en namen de autosleutels weg die in de vensterbank lagen. In de auto is een track en tracesysteem ingebouwd. De daders hadden de button van dit systeem ingedrukt, waardoor de beveiliging nam contact op met de eigenaar van de auto. De auto werd aangetroffen op de Wetering in Schagen.

Brand bij snackbar op strand

Bergen aan Zee, maandag 26 september

Maandagochtend brandde rond 02.47 een snackbar uit op het strand in Bergen aan Zee. De vlammen sloegen uit het dak van de snackbar, die naast een strandpaviljoen ligt. De brandweer was rond 04.30 uur de brand meester. De snackbar brandde volledig af. Wat de oorzaak is geweest van de brand is onduidelijk.

Diefstal van bromfiets

Middenmeer, zondag 25 september

Een 15-jarige jongen uit Zwaag en een 16-jarige jongen uit Enkhuizen werden zondagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Alkmaarseweg. Agenten zagen de jongens op een snorfiets over het fietspad rijden. Omdat de bestuurder aan het slingeren was werden zij staande gehouden. De bestuurder werd gevraagd om zijn rijbewijs. Hij gaf aan dit niet te hebben. De jongens gaven aan het voertuig in de bosjes bij Wognum gevonden te hebben. Zij werden aangehouden voor diefstal van het voertuig.

Aanhouding voor mishandeling

Bergen, maandag 26 september

Een 44-jarige man uit Bergen werd maandagochtend om 02.10 uur aangehouden in zijn woning. De man had zijn vrouw een klap gegeven waardoor zij met haar hoofd tegen een ijzeren rand kwam. Zij had hierdoor een buil op haar hoofd. Toen de politie arriveerde stond de man buiten de woning omdat de vrouw hem niet binnenliet. De man werd aangehouden voor mishandeling.