Gemeente Woudrichem

NIEUWS

Geslaagde watermarkt in de Historische Haven van Woudrichem

Afgelopen zaterdag heeft gemeente Woudrichem en waterschap Rivierenland een watermarkt gehouden in de Historische Haven van Woudrichem. Het was volgens de organisatoren en bezoekers een geslaagde middag, waarbij de weergoden hen zeer gunstig gezind waren.

Ruim 450 mensen hebben kennis genomen van de waterplanmaatregelen van de gemeente, de veiligheid van de dijken, de activiteiten van Altenatuur en Rijkswaterstaat en demonstraties van de truxor. Voor kinderen was er van alles te doen op gebied van water, heel leuk begeleid door de waterwachters van waterschap Rivierenland. De kinderen, maar ook de wethouder Bas de Peuter en heemraad Arie Bassa hebben zelfs `over water' kunnen lopen.

Ruim 100 kinderen hebben erg hun best gedaan om de kleurplaat van de Watermarkt in te kleuren! Aan de organisatoren rest nog de moeilijke taak om daar de mooiste uit te kiezen. Aanstaande woensdagmiddag is de prijsuitreiking in de hal van het gemeentehuis.

Deze week is ook nog een leuke interactieve tentoonstelling te bezichtigen in het gemeentehuis over de werking van het riool. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken. Het gemeentehuis is, behalve vrijdagmiddag, open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.