Gemeente Lelystad

Prijswinnaars gedichtenwedstrijd over water

Maandag 26 september 2011

Winnaars gedichtenwedstrijd over water

Samen met samenwerkingsverband Kunst uit de Polder 2011 (KUP11) organiseerde de gemeente Lelystad een verhalen- en gedichtenwedstrijd in het kader van het jaar van het Lelystadse water. Zondag 25 september werden de prijswinnaars van de categorieën `verhalen' en `gedichten' als ook de jongste deelnemer in het zonnetje gezet met een VVV cadeaubon. Van alle 17 inzendingen wordt een bijdrage opgenomen in een boekje dat vanaf dinsdag 27 september gratis is af te halen in het stadhuis.

Jaar van het water

Van 21 maart 2011 tot 21 maart 2012 organiseert gemeente Lelystad het Jaar van het Lelystadse Water. Samen met KUP 11 organiseerde de gemeente ook een verhalen- en gedichtenwedstrijd over het onderwerp `water'. Alle leden van KUP 11, beeldend kunstenaars uit Lelystad en Dronten, vormden samen de jury. De prijsuitreiking vond op zondag 25 september plaats in de belangeloos beschikbaar gestelde foyer van de Kubus. Een aantal winnaars heeft hun verhaal of gedicht voorgelezen.

Spannend verhaal

Het onderwerp van de verhalen- en gedichtenwedstrijd stimuleerde een aantal Lelystedelingen waaronder Cindy Kerpentier van 9 jaar om mee te doen met een spannend verhaal over twee jongens en een schorpioen! Van iedere inzender wordt een bijdrage in een boekje opgenomen. De eerste boekjes werden zondag de 25e uitgereikt aan de winnaars en andere inzenders.

Prijswinnaars

Cindy Kerpentier (prijs jongste deelnemer)

Categorie Gedichten


* Anneke Wind (1e prijs gedichten)
* Rolf Captijn (2e prijs gedichten)
* Ed Voigt (3e prijs gedichten)
* Liesbeth Musch (3e prijs gedichten)

Categorie Verhalen


* Lies van Keulen (1e prijs verhalen)
* G.Meuleman (2e prijs verhalen)
* Jolien Korenhof (3e prijs verhalen)
* M.J.de Koff (3e prijs verhalen)

Ja