Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 26-09-2011 Locatie: Almondestraat


Bij de aanhouding van twee mannen is een agent in de nacht van zaterdag op zondag, rond 00.40 uur, gewond geraakt aan zijn hoofd.




Twee surveillerende agenten zagen op de schommel van een speelpleintje aan de Almondestraat twee mannen zitten die er bij het zien van de politiemensen snel vandoor gingen. Omdat dit nogal verdacht overkwam werden de twee daarop aangesproken.

Zij hadden beiden direkt een grote mond en de agenten vroegen hen daarop om een legitimatiebewijs. Dat konden zij niet tonen en de twee werd verteld te worden aangehouden. Een van de verdachten, een 32-jarige man uit Krimpen aan den IJssel bedreigde daarop een van de agenten.

Plotseling gingen de twee er vandoor en de agenten zetten de achtervolging in. De tweede verdachte, een 32-jarige Rotterdamnmer kon worden aangehouden in de Almondestraat. Bij de tweede, de man uit Krimpen ging dat wat minder eenvoudig. Daar was pepperspray nodig en een korte schermutseling. Daarbij werd de politieman met een fles op zijn hoofd geslagen.

De twee verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau. De gewonde agent moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond