Politie Midden- en West Brabant

Wijkagent zoekt getuigen in onderzoek naar graffiti

Waalwijk, 26-09-2011

Wijkagent Werner Zopfi is op zoek naar mensen die hem meer kunnen vertellen over recente graffiti in de wijk Zanddonk in Waalwijk.

Het afgelopen weekend (24 / 25 september 2011) vonden tientallen bekladdingen plaats op diverse plaatsen in de wijk Zanddonk. De daders richtten zich voornamelijk componistenbuurt het nabij gelegen Henk Badingspark en omgeving. In de kleuren rood, geel en blauw werden muren, schuttingen, elektriciteitshuisjes, en een schaftkeet onder gespoten met verf.
Bij analyse van de bekladdingen zijn het steeds vier verschillende tags (= handtekening van de bekladder) die terugkomen. Voor de bewijsvoering zijn de meeste tekeningen en tags op foto vastgelegd.
Twee gedupeerden hebben inmiddels aangifte van vernieling gedaan en er worden nog meer aangiften verwacht. Politie en woningstichting Cascade roepen gedupeerden op om aangifte te doen, om in een later stadium de zaken te kunnen bundelen in een dossier.

Gedupeerden, getuigen of mensen die meer weten, kunnen contact opnemen via 0900-8844
Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Maandagochtend werd in de omgeving van Waalwijk een SMS-Alert verstuurd met een getuigenoproep. Tekst smsbericht:

Waalwijk: Afgelopen weekend 23-26 Sept is in de wijk Zanddonk-Zuid graffiti gespoten. Dader(s) & vervoermiddel gezocht! Tips? 0900-8844.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-09-2011 15:47 | © Regio Midden en West Brabant |