Provincie Zuid-Holland
Groot onderhoud Coenecoopbrug bij Gouda

Vanaf maandag 26 september tot eind december voert de provincie groot onderhoud uit aan de Coenecoopbrug in Waddinxveen. Dit betekent dat de Coenecoopbrug tot en met 6 oktober gesloten is voor wegverkeer. Voor scheepvaartverkeer gelden stremmingen van maandag 26 september tot en met woensdag 19 oktober. De aangepaste bedieningstijden voor scheepvaart staan op www.zuid-holland.nl/coenecoopbrug. Onderdoorvaart is wel mogelijk tot een maximale hoogte van 4,90 m (bij -0,60 m NAP).

Werkzaamheden
De provincie Zuid-Holland vervangt in deze periode de slijtlaag, conserveert de boven- en binnenzijde van de ballastkist en de onderzijde val. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het groot onderhoud aan de Coenecoopbrug en duren tot eind december.

Veerdienst
De provincie zet van 26 september tot en met 6 oktober en van 24 oktober tot en met 31 oktober 2011 doordeweeks een pont in voor fietsers en voetgangers. Aan beide zijden van de Gouwe komt een opstelplaats met voldoende capaciteit voor aan- en afvoer naar de pont. Tijdens de veerdienst zal er personeel aanwezig zijn voor begeleiding en overvaren. Bedieningstijden van de pont zijn van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 19:00 uur.

Omleiding
Ander verkeer vanuit Gouda richting Waddinxveen wordt omgeleid via de A12 of de Julianasluis in Gouda. Verkeer vanuit Waddinxveen wordt omgeleid via de hefbrug van Waddinxveen en de A12. Fietsers kunnen Gouda en Waddinxveen ook bereiken via de hefbrug van Waddinxveen. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Informatie
Informatie over alle stremmingen staat op www.zuid-holland.nl/coenecoopbrug. Weggebruikers kunnen zich aanmelden voor de gratis sms-service door PZH COENECOOP AAN te sms'en naar 1008. Voor de scheepvaart is het raadzaam de scheepvaartberichten goed in de gaten te houden via VHF 18 en 22, via de webpagina www.infocentrumbinnenwateren.nl en teletekstpagina 726.
De provincie Zuid-Holland werkt aan goede en veilige (vaar)wegen. Groot onderhoud wordt zo veel mogelijk trajectsgewijs uitgevoerd. De provincie stemt periode en fasering van de werkzaamheden vooraf met alle betrokkenen af. Hoewel overlast voor (vaar)weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk is, doet de provincie er alles aan om deze zo beperkt mogelijk te houden.