Gemeente Roermond

Start werkzaamheden groot onderhoud Maasbrug

Rijkswaterstaat start 26 september met werkzaamheden voor groot onderhoud aan de Maasbrug, die deel uitmaakt van de N280. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting uiterlijk eind mei 2012 klaar. Het betonnen brugdek en het asfalt worden aangepakt. De onderhoudswerkzaamheden zijn noodzakelijk om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te waarborgen. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden is overlast onvermijdelijk, maar Roermond blijft goed bereikbaar.

Bereikbaarheid
Rijkswaterstaat doet er samen met de aannemer, de Gemeente Roermond en provincie alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. De aannemer houdt tijdens de werkzaamheden op de brug steeds twee rijstroken in beide rijrichtingen beschikbaar voor het verkeer. Deze rijstroken zijn versmald en er geldt een maximum snelheid van 50km/u. Incidenteel kan s nachts een rijstrook worden afgesloten voor werkzaamheden. Het fietsverkeer blijft tijdens de werkzaamheden in beide richtingen mogelijk.

Informatiemarkt voor directe omgeving Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden tevens mobiliteitsmaatregelen en uitgebreide communicatie richting de weggebruikers en omgeving ingezet. Voor de directe omgeving van de Maasbrug wordt op vrijdag 16 september (van 19 tot 21 uur) een informatiemarkt georganiseerd in bioscoop Foroxity op het Kazerneplein.

Meer informatie
Weggebruikers worden tijdig via de media en ter plaatse via de bekende gele borden over de werkzaamheden geïnformeerd. Ga in genoemde periodes goed voorbereid op reis. Geïnteresseerden die informatie willen ontvangen over de werkzaamheden, mogelijke hinder en achtergronden, kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief A2 Midden-Limburg, via de website www.rijkswaterstaat.nl/a2middenlimburg.