Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Expertgroepen aan de slag

Dinsdag 13 september heeft de gemeenteraad de kaders van de bezuinigingen vastgesteld. Vanaf 26 september gaan de expertgroepen aan de slag om binnen deze kaders concrete voorstellen te doen voor bezuinigingen en het creëren van extra inkomsten. Bij het maken van deze voorstellen maken zij dankbaar gebruik van de tips en suggesties die u heeft achtergelaten op www.ditismijnstichtsevecht.nl.

Wethouder Participatie Pieter de Groene: "Er zijn in totaal 385 ideeën en tips binnengekomen, en daarvoor wil ik u allemaal hartelijk danken. Het is fijn om te merken dat de bereidheid om mee te denken onder de inwoners van Stichtse Vecht zo groot is. De komende bezuinigingen zullen niemand onberoerd laten, en daarom is het belangrijk dat u meepraat over de moeilijke keuzes die we moeten maken."

De expertgroepen bestaan voor eenderde uit individuele inwoners en voor tweederde uit vertegenwoordigers van instellingen, organisaties en kennisinstituten. Tot en met eind oktober komen zij iedere woensdag bij elkaar. De voorstellen die zij maken worden door het college van B&W bestudeerd. Het college maakt daarop een voorstel voor de raad. Die maakt in december een politieke keuze.