Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wil je ook aan jezelf werken, samen met anderen?

Op dinsdagavond 26 september 2011, houdt de vrijmetselaars loge Nos Vinxit Libertas (NVL) een avond voor belangstellende. Datgene wat je eigenlijk altijd al wilde weten over de vrijmetselarij kun je op deze avond te horen krijgen.

De vrijmetselarij biedt de mogelijkheid om even een rust moment te hebben in het hectische dagelijkse bestaan. Wat is het nu eigenlijk wat je zelf wilt? Op welke manier mil je met jezelf en met de ander omgaan en hoe ga je dat vorm geven en hoe ga je hiermee om? Een moment van bezinning en reflectie op je leven met behulp van symbolen en ritualen. Dit kun je nu zelf ontdekken of voorzetten in de werkplaats van de vrijmetselaars loge Nos Vinxit Libertas, aan de Vondelstraat te Amsterdam.

De Vrijmetselarij laat zich omschrijven als een leerschool voor het leven en biedt mannen van deze tijd een methode om te komen tot persoonlijke zingeving en ethische plaatsbepaling. Door het gebruik van symbolen en het ondergaan en het gezamenlijk beleven van rituelen, tekent zich voor de bewust levende man een weg van persoonlijke groei en ontwikkeling af. Deze weg helpt hem zich te plaatsen ten opzichte van zichzelf, de medemens en datgene wat hij als leidinggevende kracht in zijn leven aanvaardt.

De vrijmetselaar ziet zichzelf symbolisch als ruwe steen, een steen die bewerkt moet worden om een plek - zijn plek - in de samenleving in te nemen. Een samenleving die hij ziet als een te voltooien bouwwerk.

De avond voor belangstellende(n) geeft iedereen de kans om een kijkje te komen nemen in het loge gebouw en in de werkplaats waar de vrijmetselaar zijn arbeid verricht. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het plaatsen van opmerkingen.

--
Avond voor belangstellenden

Welkom (ook uw partner) op dinsdag 26 september 2011.

Vondelstraat 39 - 41, Amsterdam. Aanvang 20.00 uur.

We openen onze deuren om 19.40 uur.