Ingezonden persbericht


Bouwaanvraag gezondheids- en ontmoetingscentrum
Welstand enthousiast over 'Posthuis' Middenmeer

De welstandscommissie heeft enthousiast gereageerd op het ontwerp voor het 'Posthuis' in Middenmeer. Eind september vraagt Wooncompagnie de omgevingsvergunning aan bij de gemeente Wieringermeer.

Het voormalige gebouw van Leegwater aan de Poststraat wordt verbouwd en uitgebreid. Het krijgt de functie van gezondheids- en ontmoetingscentrum. Eigenaar Wooncompagnie en de toekomstige huurders van het centrum waren al tot overeenstemming gekomen.

Nu heeft de welstand zich positief getoond over de vormgeving van het geheel en de relatie met de omgeving. Hiermee is alvast een belangrijke stap gezet richting de omgevingsvergunning. De officiële aanvraag gaat deze maand nog de deur uit. Zodra de toestemming is verleend, kan Wooncompagnie starten met de aanbesteding van het project.

Sociale en gezondheidsorganisaties
In het nieuwe centrum kunnen de bewoners van Middenmeer straks terecht bij GGD Hollands Noorden, met onder meer jeugdgezondheidszorg en Centrum Jeugd en Gezin. Als hoofdhuurder biedt de GGD tevens ruimte aan een diëtiste, logopediste, verloskundige en aan bloed- en trombosedienst Starlet. Daarnaast wordt het Posthuis de thuisbasis van het jongerenwerk, de Anbo, Wonen Plus Welzijn en de Omring.


- - - EINDE BERICHT - - -