Politie Twente

Vrouw wederom aangehouden voor versturen dreigtweets Hengelo
Zondag 25 september werd een 18-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden voor het versturen van dreigtweets.

De vrouw had vorige week ook al diverse dreigtweets naar het UWV in Hengelo verstuurd. Opnieuw verstuurde de vrouw diverse tweets en beledigde en bedreigde onder ander de politie in deze tweets. De vrouw is wederom aangehouden voor verder onderzoek.

Wees je altijd bewust van de berichten die je verstuurd binnen sociale media. Online bijdragen blijven altijd vindbaar. Een dreigtweet versturen kan grote gevolgen hebben en is strafbaar. Ga af op het eigen beoordelingsvermogen en logica en bij twijfel plaats dan geen bericht. (2011091060)

Vrouw aangehouden voor versturen dreigtweet Hengelo
Dinsdag 20 september is een 18-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden voor het versturen van een dreigtweet.

De vrouw had via Twitter gedreigd de medewerkers van het UWV in Hengelo te willen neersteken. De vrouw is aangehouden. Uit verder onderzoek moet blijken waarom de vrouw de dreigementen heeft geuit. (2011089578)

Dodelijk ongeval
Aadorp
Maandagmorgen 26 september heeft omstreeks 06.00 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Aadorpweg in Aadorp. Hierbij is een 48-jarige automobilist uit Almelo om het leven gekomen.

De automobilist reed vanuit de richting Aadorp op de Aadorpweg. Door onbekende oorzaak verloor de automobilist de controle over zijn voertuig en is tegen een peiler tot stilstand gekomen. De 48-jarige automobilist is ter plekke overleden aan zijn verwondingen.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Aadorpweg is tijdelijk afgesloten geweest voor het overige verkeer. (2011091211)

Fietsaanhanger gestolen, politie zoekt getuigen Denekamp
Een 35-jarige man uit Denekamp deed vrijdag 23 september een zeer vervelende ontdekking voor hem. Tussen 14.30 uur en 15.00 uur bleek zijn fietsaanhanger te zijn gestolen. De man had kort daarvoor een kast gekocht bij de kringloopwinkel. De 35-jarige man had tussen 14.30 uur en 15.00 uur zijn fiets met aanhanger geparkeerd naast de viskar aan de Meester Mulderstraat in Denekamp. Toen de man terug kwam bleek de kast uit de fietskar zijn gehaald en de fietskar verdwenen te zijn. De aanhanger is van hout en heeft ook de originele houtkleur. De aanhanger is voorzien van verlichting aan de achterzijde. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de fietskar. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Denekamp 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011091266)

Winkelboef aangehouden
Enschede
Een 29-jarige winkeldievegge uit Enschede werd zondag 25 september aangehouden, omdat zij diverse goederen had gestolen.

Zondag 25 september omstreeks 16.45 uur kreeg de politie melding van winkeldiefstal aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Een 29-jarige vrouw had diverse goederen gestolen uit de winkel. Toen zij de winkel wilde verlaten werd zij aangehouden door het personeel en direct overgedragen aan de politie. Bij navraag bleek de vrouw een notoire winkeldievegge te zijn. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011091121)

Politie Twente controleert landbouwvoertuigen tijdens oogst Twente
De maisoogst is weer begonnen en daarom start politie Twente wederom met extra controles op landbouwvoertuigen. Vooral maiskneuzers, hakselaars en silagewagens worden extra gecontroleerd. De controles vinden plaats om overlast door landbouwvoertuigen te voorkomen.

De politie doet een beroep op landbouwers en loonwerkers om extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid. Naast de technische staat van de betreffende landbouwvoertuigen dienen ze ook schoon en zichtbaar te zijn. Ook moet de lading tijdens transport zo verpakt zijn dat deze er niet af kan vallen en/of waaien.

Wanneer het wegdek wordt vervuild met modder, zand, maïs, regen en vallend blad, dan kan de weg spiegelglad worden. Daarom moet de bestuurder er bij vervuiling voor zorgen dat het wegdek wordt schoongemaakt. En bij locaties waar men vanuit het bouwland de openbare weg oprijdt moet een bord staan waarop staat aangegeven "slip gevaar" of het "modderbord".

Begrip
De politie vraagt tijdens de drukke oogstwerkzaamheden om begrip van overige weggebruikers voor de landbouwvoertuigen. Daar staat tegenover dat in het belang van de verkeersveiligheid er niet eerst gewaarschuwd wordt bij overtredingen, maar er wordt direct een proces-verbaal opgemaakt.

Twee maal ingebroken in clubgebouw Enschede
In een clubgebouw van een sportclub aan de Veendijk in Enschede zijn kort na elkaar twee inbraken gepleegd. De politie zoekt getuigen.

In de vroege morgen van vrijdag 23 september werd omstreeks 01.30 uur geconstateerd dat even daarvoor een inbraak had plaatsgevonden. De deur bleek te zijn opengebroken en het pand was doorzocht. Met een speurhond is in het pand en in de omgeving gezocht, maar er werd niemand meer aangetroffen. In de vroege morgen van maandag 26 september was het wederom raak; omstreeks 05.45 uur ging het inbraakalarm af. Dit maal was een raam opengebroken. Ook deze keer werd niemand meer aangetroffen. Of en wat er is buitgemaakt is onbekend.

De politie verzoekt mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien bij of in de omgeving van het clubgebouw, zich te melden. Dit kan door te bellen naar Politie Twente, 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. (2011090353)

Rijbewijs ingevorderd
Holten
Een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden is maandagmorgen 26 september zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. De 21-jarige man werd omstreeks 03.00 uur op de Larenseweg in Holten gecontroleerd. De ademanalyse op het politiebureau wees 1,05 promille uit, hetgeen voor een beginnend bestuurder teveel is. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd. (2011091193)

Beeld vernield, getuigen gezocht Ootmarsum
Zaterdag 24 september werd omstreeks 16.30 uur bij de politie gemeld dat op de Smithuisstraat in Ootmarsum een beeld was vernield. Het betreft het beeld 'Vissen' dat onderdeel uitmaakt van de 'Sterrenbeeldroute'. Het is goed mogelijk dat omwonenden iets hebben gezien van de vernieling. Zij worden verzocht zich te melden bij team Dinkelland van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. (2011090842)

Vier aanhoudingen tijdens dorpsfeest Nijverdal
Zondagavond 25 september zijn tijdens 'Bruisend Nijverdal' vier personen aangehouden. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kruidenlaan in Nijverdal. Een fietser was tegen de auto van een 46-jarige inwoonster van Nijverdal gereden en er vervolgens vandoor gegaan zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Toen de dochter van de 46-jarige vrouw de fietser later in de feesttent zag, werd de politie ingeschakeld. De fietser, een 28-jarige man uit Nijverdal werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en voor het doorrijden na een ongeval. Tijdens de aanhouding bleven drie personen zich vervelend en hinderlijk gedragen, waarop zij zijn aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Nijverdal van 25, 30 en 37 jaar oud. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2011091138 / 2011091177 / 2011091179

Alcoholcontrole
Mander (gem. Tubbergen)
In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september heeft Politie Twente, in samenwerking met het Grensoverschrijdend Politie Team en de Koninklijke Marechaussee een alcoholcontrole uitgevoerd op diverse locaties in de gemeente Tubbergen. Er werd gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol en drugs in het verkeer, onder met name jongeren die uitgaansgelegenheden in Duitsland bezoeken.

Twee personen werden bekeurd omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Eén persoon bleek een onherroepelijk vonnis open te hebben staan en moest deze voldoen. Tenslotte werden twee fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. (2011090987)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

26 september 2011
053-455 5588

---- --