Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Nicolette van Dam presenteert recepten met vleeswaren voor kids Week van de Vleeswaren officieel van start

Hoofddorp, 26 september - Nicolette van Dam - dochter van een slager- heeft vandaag de Week van de Vleeswaren officieel geopend met de presentatie van een boekje met vleeswarenrecepten speciaal voor kinderen. De actrice & tv-presentatrice overhandigde het boekje op een basisschool in Hoofddorp aan kinderen die hebben geholpen de lekkerste lunchrecepten met vleeswaren uit te kiezen.

Nicolette van Dam presenteert receptenboekje aan leerlingen uit groep 8 van basisschool OBS Twickel in Hoofddorp tijdens de Week van de Vleeswaren. Fotograaf Bastiaan van Musscher. Klik op de foto's voor hoge resolutie. Veel variatie in vleeswaren
"Ik vind vleeswaren zelf heerlijk. Ik ben er in onze slagerij mee opgegroeid. Ik ben dol op een broodje filet américain of osseworst! Ook voor kinderen kun je met vleeswaren alle kanten op. Daarbij is het belangrijk dat ze vol goede bouwstoffen zitten. Met deze recepten willen we laten we zien dat er naast een boterham met worst nog heel veel andere verrassende en makkelijk te bereiden gerechten met vleeswaren bestaan. En de recepten zijn door de kinderen zelf goedgekeurd", aldus Nicolette. Het boekje wordt verkrijgbaar via acties en prijsvragen. De recepten uit het boekje zijn voor iedereen te zien op de website weekvandevleeswaren.nl.

Activiteiten
De Week van de Vleeswaren (24 september tot en met 1 oktober) is bedoeld om de veelzijdigheid van in Nederland geproduceerde vleeswaren te laten zien. Bij deze tweede editie staat de lunch als eetmoment centraal. In supermarkten en slagerijen kunnen klanten de vele variaties van vleeswaren zelf proeven. Verder vindt tijdens deze week een landelijke bijeenkomst van de vleeswarensector plaats en worden scholieren met rondleidingen en gastlessen geïnformeerd over een carrière in deze branche. De Week van de Vleeswaren is een initiatief van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en wordt mede mogelijk gemaakt door het Productschap Vee en Vlees.

Noot voor de redactie,