Ingezonden persbericht


*Persbericht*

*Investormatch na fusie grootste investeringsplatform van Nederland*

*AMSTERDAM, 26 september 2011 - Per 1 oktober 2011 zullen Investormatch, Nebib en Venture Capital Desk -onderdeel van Maxwell Group- samen verder gaan onder de naam Investormatch. Daarmee ontstaat met 750 aangesloten informal investors en ruim 15.000 ondernemers in éen klap het grootste investeringsplatform van Nederland*.

*Investormatch* zal zich naast voorlichting en training ook actief gaan bezig houden met de matching van ondernemers en investeerders. Gescreende ondernemers kunnen tijdens besloten matchingsbijeenkomsten hun businessplannen pitchen bij selecte groepjes van investeerders. Daarnaast wordt in 2012 een eigen investeringsfonds (*Investormatch Participaties)*opgezet waarmee zelf ook wordt geïnvesteerd in veelbelovende bedrijven.

*Landelijk platform*

Volgens *Peter Rikhof*, managing director van het nieuwe platform, is de krachtenbundeling van de drie partijen in Investormatch een logische stap. 'De Nederlandse markt voor informal investing is nog steeds erg versnipperd, ondoorzichtig en niet efficiënt. Met deze krachtenbundeling hebben we nu een landelijk multimediaal platform. Juist in een tijd dat financiering de grote bottleneck is maakt Investormatch met zijn volume en bereik het verschil bij het vinden van kapitaal voor veelbelovende starters en (door) groeiende bedrijven.'

*Over Investormatch*

Investormatch is een multimediaal platform voor durfkapitaal. Investormatch biedt ondernemers de toegang tot informele financiering van start- en groeiplannen (0,1 - 1 mln euro) en biedt investeerders een ruim aanbod van gescreende investeringsprofielen. Daarnaast verzorgt Investormatch voorlichting en training en worden besloten matchingsbijeenkomsten georganiseerd. Investormatch is met 750 aangesloten informal investors en ruim 15.000 ondernemers het grootste investeringsplatform van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.investormatch.nl

*Over Maxwell Group*

Maxwell Group adviseert commerciële bedrijven en non-profit organisaties op het gebied van strategie, innovatie en investeringen. Maxwell Group begeleidt bij het zoeken naar oplossingen voor complexe vraagstukken rondom innovatie processen en het nemen van strategische beslissingen. Maxwell Group heeft zich tevens gespecialiseerd in het opzetten en managen van investeringsfondsen en investeerdersnetwerken.




Ingezonden persbericht