Grolsch NV

vrijdag 23 september 2011

Amersfoorters proosten enthousiast op eigen stad


- Grolsch aangenaam verrast over kwaliteit proostteksten -

Afgelopen week heeft bierbrouwer Grolsch samen met enkele prominente inwoners van Amersfoort de elf meest bijzondere proostteksten over Amersfoort geselecteerd. De vraag 'Waarvan krijg jij de smaak te pakken in Amersfoort?' heeft behoorlijk wat reacties losgemaakt. In twee weken tijd zijn 630 vilten ingeleverd met een proost op de stad. De elf geselecteerde proostteksten worden nu door Grolsch op speciale bierglazen en -vilten gedrukt. Bovendien zullen deze te zien zijn in diverse campagne-uitingen van Grolsch in de stad.

Trots
De kwaliteit van de ingezonden proostteksten was erg goed. Opvallend was de trots waarmee de Amersfoorters spreken over de bezienswaardigheden en kenmerken van hun stad. Veel voorkomende thema's bij de inzendingen waren de Kei, De Lange Jan en de Koppelpoort. Ook de link naar de historie van de stad en de verschillende stadsdelen werd veelvuldig gemaakt. Mooie voorbeelden hiervan zijn de spreuken "Op alle lieve vrouwen van Amersfoort!" en "Op Vat-dorst!". Uit alle ingeleverde proostteksten selecteren we honderd inzenders. Zij krijgen een diner voor twee personen in één van de Grolsch restaurants in Amersfoort

Selectie van de proostteksten
De selectie van de vilten was door het aantal inzendingen een behoorlijke klus. Uit de 630 ingezonden teksten is eerst een voorselectie van 75 proostteksten gemaakt. Na de voorselectie heeft een aantal geboren en getogen Amersfoorters hun stem uitgebracht op hun favoriete top 10. Samen met deze groep is Grolsch gekomen tot een mooie selectie die duidelijk de trots en de bijzonderheden van Amersfoort weergeeft.

De elf uitgekozen proostteksten maakt Grolsch in de week van 24 t/m 30 oktober bekend. In die week krijgt iedere Amersfoorter ook een set Amersfoort-glazen en -vilten cadeau bij aankoop van een krat Grolsch. En uiteraard worden de speciale Amersfoort bierglazen en -vilten vanaf dat moment gebruikt in de verschillende Grolsch horecalocaties in Amersfoort.