Hanzehogeschool Groningen en draaijer+partners tekenen convenant


Start van een duurzame en professionele samenwerking

GRONINGEN, 20110926 -- Op woensdag 21 september 2011 is door Instituut Facility Management (FM) van Hanzehogeschool Groningen en draaijer+partners - adviseurs die een waardevolle verbinding realiseren tussen gebied, gebouw en gebruik – een convenant ondertekend voor de periode 2011 – 2014.

Met het tekenen van deze samenwerkingsovereenkomst inclusief jaarplan start een duurzame en professionele samenwerking. Naast de bestaande kennisuitwisseling zetten beide partijen stevig in op kennisontwikkeling en optimale waardecreatie. Dit uit zich onder andere in het verzorgen van gastcolleges door draaijer+partners en het beschikbaar stellen van onderwijsmateriaal. Daarnaast worden FM (honours-)studenten ingezet voor praktijkgerichte onderzoeken.

[Ondertekening Convenant - Links Henri Drenthen, rechts Thomas Sluizeman]

draaijer+partners is al sinds 1995 thuis in de wereld van gebied, gebouw en gebruik. “Voor ons is dit allereerst een wereld van mensen en dan pas van stenen. Daarom stellen wij het gebruik van gebieden en gebouwen centraal. Daar ligt onze focus, van begin tot eind. Maar wel met beide benen op de grond; onze adviezen zijn concreet en uitvoerbaar.”

Centrale thema’s in samenwerking
Beide partijen willen elkaar zowel in onderwijs als in onderzoek en innovatie vinden op het gebied van zorg en huisvesting, herbestemming kantoorgebouwen, maatschappelijk vastgoed, duurzaamheid, Het Nieuwe Werken en gebiedsontwikkeling.

[Ondertekening Convenant - Links Henri Drenthen, rechts Thomas Sluizeman]

Het convenant werd op 21 september 2011 ondertekend.
Links Henri Drenthen, directeur draaijer+partners, rechts Ron van der Weerd, dean Instituut FM Hanzehogeschool.


Klik op de foto voor download in hoge resolutie.