Stichting Red de Kleine Horecaondernemer opgeheven


DE BILT, 20110926 -- Vorige week maandag, 19 september, heeft de officiële opheffingsvergadering plaatsgevonden van Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer (KHO). Met de officiële invoering van een uitzondering van het rookverbod voor de kleine cafés zonder personeel heeft de Stichting haar doelstelling bereikt.

De scepter wordt nu overgenomen door twee dochterorganisaties van KHO, te weten Stichting Horecaclaim Nederland - die de schade door het rookverbod voor kleine en grote horecaondernemingen (mét en zonder personeel) bij de staat gaat verhalen - en de vereniging Natte Horeca Nederland (NHN), die zich speciaal gaat toeleggen op de belangenbehartiging van cafés en een spreekbuis wil gaan vormen voor deze kwetsbare sector in de horeca.

"Nu ons doel bereikt is, wordt het tijd voor een verankering van de door KHO in het verleden uitgevoerde activiteiten in wat meer permanente organisaties. KHO was toch vooral een actiegroep", zegt Jaap Brandligt, oud-voorzitter van KHO en sinds afgelopen maandag benoemd tot voorzitter van NHN. De oud-secretaris van de Stichting KHO, Wiel Maessen, zal als adviseur bij beide organisaties betrokken blijven en zich verder gaan richten op de bestrijding van het rookverbod op het internationale vlak, via organisaties als Forces International en TICAP (The International Coalition Against Prohibition). Hij is momenteel eveneens adviseur voor Maatschap Horecaclaim België en zal daarnaast later dit jaar als special advisor toetreden tot Horecaclaim Europe. "Wij hopen dat het Nederlandse succes zich nu ook naar andere landen in Europa gaat uitbreiden", aldus Maessen.

Websites:





Stichting Red de Kleine Horecaondernemer