Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 5,5 jaar cel voor gewapende overval op autowasbedrijf

13 september 2011 - Ressortsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep gevangenisstraffen van respectievelijk 5 en 5,5 jaar geëist tegen twee mannen uit Rotterdam die ervan verdacht worden op 3 februari 2011 te Rotterdam een gewapende overval op een autowasbedrijf te hebben gepleegd. Zij hebben drie slachtoffers met tie-rips vastgebonden. Ook kregen ze iets over het hoofd gelegd, zodat ze niks meer konden zien. Zij hebben de slachtoffers gefouilleerd en spullen van hen in een tas gedaan. Niet alleen zijn de slachtoffers daarbij bedreigd met een mini-uzi, twee van hen zijn daarbij ook geslagen. Verdachten hebben op zitting aangegeven dat het zou gaan om het innen van een schuld van de eigenaar van het bedrijf .

Het Openbaar Ministerie is van mening dat het om een zeer ernstig feit gaat. Bij de overval hadden verdachten hun gezichten bedekt en zijn met een tas met daarin een uzi en tie-rips het bedrijf binnengegaan. `Door te dreigen met een uzi hebben verdachten een enorme angst bij de slachtoffers teweeggebracht', aldus de Advocaat-Generaal ter zitting.

De rechtbank Rotterdam veroordeelde de verdachten eerder tot gevangenisstraffen van 5 en 5,5 jaar, conform de eis van de officier van justitie. Beide verdachten stelden hoger beroep in tegen de uitspraak.

Aanpak overvallen
Het Openbaar Ministerie treedt hard op tegen verdachten van een overval. Het OM eist daarbij hoge straffen, meestal een gevangenisstraf. Het OM wijst daarbij ook op de onrust die overvallen teweegbrengen in de samenleving.

Uitspraak (naar verwachting) op 27 september a.s.