Gemeente Krimpen aan den IJssel


Krimpense Pluim voor Buurtpreventieteam

De uitreiking vond plaats tijdens een voorlichtingsavond brandveiligheid voor de bewoners van de Schildersbuurt in Krimpen aan den IJssel in het gebouw `het Palet' aan de Rembrandtlaan.

Het Buurtpreventieteam Schildersbuurt krijgt de Pluim voor het initiatief om zelf actief aan de gang te gaan met brandveiligheid. Het gaat erom inwoners bewust te maken om in hun leefomgeving brandonveilige situaties te herkennen en daar actief iets mee te doen. Dit is een van de speerpunten van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Daarnaast is het Buurtpreventieteam actief voor de wijk. De sociale samenhang binnen de wijk wordt hierdoor bevorderd.

Tijdens de bijeenkomst zijn er ook certificaten uitgereikt aan de leden van het Buurt-preventieteam. Zij hebben onder verantwoordelijkheid van de brandweer een training gevolgd.

De Krimpense Pluim is ingesteld als blijk van waardering voor zowel ingezetenen als niet-ingezetenen van de gemeente, alsmede voor niet-natuurlijke personen die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel 14 0180 gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@ krimpenaandenijssel.nl