Gemeente Boxmeer


Nieuwe naschoolse activiteiten voor kinderen van 2-13 jaar

Vanaf 10 oktober start er weer een nieuw programma van DOEJEMEE vol met leuke, uitdagende en stoere naschoolse activiteiten.

De folder hiervan is op maandag 19 september via de basisscholen en peuterspeelzalen uitgedeeld aan meer dan 2500 kinderen van 2-13 jaar in de gehele gemeente. Ook is het aanbod te zien op www.doejemee.nu.

Het is alweer de 8e keer dat er een nieuw programma wordt aangeboden. Het programma is in 2008 ontwikkeld op initiatief van de gemeente Boxmeer, de Boxmeerse basisscholen en peuterspeelzalen en de kinderopvang. Doel van het naschoolse activiteitenprogramma is om basisschoolkinderen ook na schooltijd breed te laten kennismaken met sport, cultuur, natuur, techniek, koken en nog veel meer. Zo kunnen zij hun talenten ontdekken, nieuwe uitdagingen aangaan of gewoon eens kijken wat ze leuk vinden.

De activiteiten worden aangeboden op of rondom de basisscholen. Dus kinderen kunnen meteen vanuit school samen iets leuks gaan doen. Per activiteit wordt er een eigen bijdrage gevraagd van 3 euro per keer. Kinderen kunnen zich weer inschrijven via www.doejemee.nu. Daar is ook alle informatie te vinden over activiteiten als Pimp de Pony, Sportkidz, Afrika Experience, Fitnesskids, Russisch, Judo, Cultuurkidz en Schaken. Maar kinderen kunnen zich daar ook inschrijven voor een techniek- of kookworkshop of waterpret in het Hoogkoor. Of misschien vinden ze het leuker om te knutselen, zingen of in een musical te spelen? Er zijn bijna 100 activiteiten, dus er zit vast en zeker wel voor iedereen iets leuks bij.

De naschoolse activiteiten worden al zoveel mogelijk aangeboden in samenwerking met lokale aanbieders, bijvoorbeeld sport- en culturele verenigingen. Naast de huidige deelnemende verenigingen, zijn ook alle andere verenigingen in de gemeente Boxmeer van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het programma.

Heeft u nog vragen? Kijk dan eens op www.doejemee.nu of neem contact op met Ellen Smits, Coördinator Naschoolse Activiteiten gemeente Boxmeer. Zij is bereikbaar op 0650287366 of via ellen@doejemee.nu.