Gemeente Echt-Susteren


Gemeente gaat over op LED verlichting

De gemeente heeft ZIUT opdracht gegeven om vanaf week 40 de openbare verlichting langs diverse wegen in de gemeente Echt-Susteren aan te passen. De aanpassingen worden projectmatig uitgevoerd en bestaan uit het uitbreiden en/of vervangen van lichtmasten. De werkzaamheden vinden plaats in de volgende straten of gedeeltes hiervan: Hingenderstraat Hombergstraat te St-Joost en een gedeelte Roermondseweg en Havenweg te Echt.

LED verlichting
De gemeente gaat de oude verlichting vervangen door LED verlichting. Dit om het energieverbruik te beperken en mee te gaan met de snelle ontwikkelingen rondom LED verlichting. De nieuwe verlichting zal ook dimbaar zijn waardoor âs nachts alle lampen op een lager niveau kunnen branden, maar de openbare verlichting gewoon aanblijft en de gelijkmatigheid van de verlichting gewaarborgd is.

Aanbevelingen verlichting
Na uitvoering van de werkzaamheden zal de openbare verlichting hier voldoen aan de aanbevelingen van de Nederlandse Vereniging voor Verlichtingskunde (NSvV).

De aanbevelingen richten zich op de functie en de kenmerken van de openbare ruimten en de daarvoor gewenste lichtkwaliteit en het verlichtingsniveau.

Meer informatie

De aannemer, ZIUT en de gemeente stellen alles in het werk om de overlast voor u tot een minimum te beperken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Vilters van de afdeling Beheer, telefoon 0475-478478. Â

Â