Gemeente Lisse

Driehuizenpark adopteert groen tijdens Burendag

28 september 2011
Een tafereel op Burendag

Op zaterdag 24 september vierden de buren van het Driehuizenpark Burendag. Tijdens deze geslaagde dag tekenden zij en wethouder Van Zelst een overeenkomst voor adoptiegroen. De gemeente verdubbelde bovendien het bedrag dat de straat had gekregen voor het organiseren van Burendag.

"Beter een goede buur dan een verre vriend" zo luidt een oude wijsheid. Dit is de gedachte achter de jaarlijks terugkerende Burendag. Buurten worden socialer, leuker en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt.

Adoptiegroen

Op verzoek kunnen bewoners een stuk beplanting opnieuw inrichten en het beheer overnemen van de gemeente. Het geadopteerde groen valt meestal op door de grote variatie en de rijke bloei in een groot deel van het jaar. Veel mensen vinden het leuk om zelf creatief aan de slag te gaan met het adoptiegroen en de natuur op die manier wat dichter bij huis te halen. Zo ook de bewoners van het Driehuizenpark! De gemeente is heel enthousiast over deze extra ogen die het groen hoog in het vaandel hebben.

Wethouder van Zelst tekent de overeenkomst

Gemeente ondersteunt Burendag

Wij moedigen mensen graag aan en ondersteunen hen graag in hun activiteiten voor Burendag. Daarom verdubbelden wij het bedrag dat Douwe Egberts en het Oranjefonds ter beschikking stelden.

Meer informatie over Burendag

Ook geĂŻnteresseerd, lees dan meer over Burendag of neem contact op met Monique van der Weijden, buurtregisseur van de gemeente, via (0252) 433 249.