Gemeente Leudal


Nieuws

Grote belangstelling informatieavond N280

De drie informatieavonden over de aanpak van de N280, de provinciale weg tussen Roermond en Weert, zijn door enkele honderden inwoners van Midden-Limburg bezocht.
In De Zaal te Heythuysen en de Roermondse Oranjerie werden de toehoorders geïnformeerd over zeven mogelijke oplossingen, die niet alleen tot doel hebben de weg veiliger te maken maar ook om de leefbaarheid in de dorpen te vergroten. En bovenal om de verdere economische ontwikkelingen in Midden-Limburg mogelijk te maken, zoals de zogeheten zorgstrip in Horn, bij de Maasplassen, de geplande uitbreiding van het Designer Outlet Center en de nieuwe stadswijk Jazz-City in Roermond.

Er werden vele vragen gesteld tijdens de avonden aan een panel onder leiding van Gedeputeerde Patrick van der Broeck. Van de avonden zijn verslagen gemaakt, die te vinden zijn op de website van de Provincie: www.limburg.nl/pol . Klik dan verder op: Informatie over ontwikkelas N280. Hier zijn ook formulieren te vinden voor het indienen van een inspraakreactie, de zogeheten zienswijze. Die formulieren moet voor 10 oktober in zijn gediend bij de Provincie. Ook de zeven Midden-Limburgse gemeenten, die het plan samen met de provincie hebben gemaakt, moeten zich er nog over uitspreken. Op 10 januari 2012 willen Gedeputeerde Staten de knoop doorhakken over de vervolgaanpak van de N280.