Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren B.V.


28 september 2011
Bouwcombinatie Heijmans/J.P. van Eesteren levert nieuw kantorencomplex Rabobank op

Gisteren heeft de oplevering plaats gevonden van het nieuwe kantorencomplex van Rabobank Nederland in Utrecht. Bouwcombinatie Heijmans/
J.P. van Eesteren V.O.F. heeft de uitbreiding van het nieuwe kantoor verzorgd.

De bouwcombinatie Heijmans/
J.P van Eesteren is eind 2006 aangesteld als hoofdaannemer op basis van de economisch meest gunstige aanbieding. Dit houdt in dat een zorgvuldige afweging is gemaakt van verschillende factoren, zoals prijs, kwaliteit, duurzaamheid, planning, risicomanagement en andere aspecten die de Rabobank van belang achtte bij deze keuze. Gisteren heeft de bouwcombinatie het nieuwe kantoor opgeleverd, de eerste medewerkers zijn inmiddels al werkzaam in het gebouw.

Het nieuwe complex, ook wel bekend als de Verrekijker, bestaat uit een transparante toren van 105 meter hoog en een campus die deze toren verbindt met de bestaande gebouwen. Om de 27 verdiepingen hoge toren is een glazen voile aangebracht. Duurzaamheid stond bij het ontwerp voorop: zowel bij de bouw en het materiaalgebruik als bij het energie- en waterverbruik en de klimaatbeheersing. Het resultaat is een gebouw dat past bij de Rabobank. Het gebouw is van buiten én van binnen innovatief. Duurzaam, transparant en met een onconventioneel interieur. Een mijlpaal in de Nederlandse bedrijfshuisvesting.