CNV Vakmensen


CNV Vakmensen: Huid werknemers Heinz Honig goed verkocht

28 september 2011
"We hebben de spreekwoordelijke huid van de circa 150 medewerkers bij Heinz Honig in Nijmegen zo duur mogelijk verkocht. En dat stemt mij tevreden." Zo reageert onderhandelaar Wietze Kampen op het vandaag akkoord bevonden cao-akkoord bij Heinz Honig in Nijmegen. De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met dat onderhandelingsresultaat, dat al op 7 september werd behaald. Een bijzonder resultaat, het is de laatste cao voor de Nijmeegse Heinz Honig-vestiging.

Wietze Kampen: "In dit cao-resultaat ging het er natuurlijk om een zo gunstig mogelijke verdeling te krijgen van het geld in structurele en eenmalige verhogingen. Immers, op 31/12/12 sluit de poort in Nijmegen. En daar waar de werkgever zoveel mogelijk wil afwentelen op de uitkeringsfondsen wilden wij natuurlijk zoveel mogelijk tot de verantwoordelijkheid van de multinational laten behoren; lees: ook tot uitdrukking laten komen in de doorvoering van het uiteindelijke sociaal plan."

Afgesproken - en nu dus door de leden akkoord bevonden - is: 1 procent loonsverhoging per 1 juli dit jaar (terugwerkend), eenmalig 700 euro per 1 oktober, eenmalig 700 euro per 1 december, eenmalig 400 euro per
1 maart volgend jaar en 1,5 procent loonsverhoging per 30 september volgend jaar.

Bij Heinz Honig in Nijmegen worden pasta's, droge sauzen, soepen en Brinta gemaakt. Tot eind 2012 dus.

---

nieuwslijst